Akidezadeler'den Kahkaha Tufanı

Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi Nejat Uygur’un kaleme aldığı ’Akidezadeler Bir Tatlı Huzur’ yeni yorumuyla ve usta sanatçı kadrosuyla 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Aliağalı tiyatroseverlerle buluştu.

Akidezadeler'den Kahkaha Tufanı


Türk tiyatrosunun büyük ustası Nejat Uygur tarafından yazılan Uygur Sanat Tiyatrosu’nun ’Akidezadeler Bir Tatlı Huzur’ adlı oyunu Aliağa Belediyesinin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında sahnelendi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte tiyatroseverler salonu tıklım tıklım doldurdu.

Kahkaha dolu gece

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenen oyunu Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, tiyatro severlerle birlikte izledi. Usta tiyatrocunun oğlu Süha Uygur’un yönetmenliğini yaptığı, Uygur Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda Cengiz Küçükayvaz, Somer Karvan, Seher Terzi, Kirkor Dinçkayıkçı, Burcu Tuna, Güray Yazıcı, Deniz Yılmaz ve Orçun Tansoylu rol aldı. Esprileri ve konusuyla izleyenleri kahkahaya boğan oyun tiyatro severlerden sık sık alkış aldı. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, program sonunda tüm oyuncuları tek tek tebrik ederek kendilerine teşekkür çiçeği takdim etti. Oyun öncesinde Cengiz Küçükayvaz, Somer Karvan, Burcu Tuna ve Kirkor Dinçkayıkçı’nın konuşmacı olarak katılacağı ‘Ustalara Saygı’ söyleşisi de gerçekleştirildi.



“Aliağa’da olmak bizler için çok keyif vericiydi”

Dünya Tiyatrolar Günü’nün tiyatro sanatına gönül vermiş herkes için önemli bir gün olduğunu belirten tiyatro oyuncusu Cengiz Küçükayvaz, oyun sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünya Tiyatrolar Günü’nde yapılan her etkinlik bizlere gurur veriyor. Böylesine önemli bir günde Aliağa’da olmak bizler için çok keyif vericiydi. Aliağa’da olmak, Aliağalı tiyatroseverlerle olmak bizleri çok mutlu etti. Bugün Nejat babayı da andık. Biz onu her oyun sonunda anıyoruz. Fakat bugün Nejat babamızı anmak bizim için çok daha anlamlı oldu.”
Kaynak: İHA