54. Kütüphanecilik Haftası Kutlandı

Çankırı Karatekin Üniversitesinde (ÇAKÜ) "54. Kütüphanecilik Haftası" dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi.

54. Kütüphanecilik Haftası Kutlandı
Cibutili öğrenciler, Tarım Meslek Lisesi öğrencileri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte verilen kitapları 10 dakika boyunca okudular.

ÇAKÜ Uluyazı Kampüsü kütüphane binasında gerçekleştiren etkinliğe ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Kütüphanecilik Dokümantasyon Dairesi Başkan Vekili Burcu Umutsan öğretim üyeleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane binası önünde öğrencilerle bir araya gelen Rektör Ayrancı ve öğretim üyeleri, öğrencilerle birlikte 10 dakika boyunca kitap okudular.

Okumanın önemini vurgulayan Rektör Ayrancı, "Yazanlar çizenler işte bu Türkiye’nin aydınlık tablosu. Daha da ileriye gidecek okuyarak düşünerek hayal ederek gidecek. Şahsen ben ömrümü okuyarak geçirmiş bir arkadaşınızım. Eskiden bir günde 2 kitap 3 kitap okurduk. Ne yapabilirseniz şimdi yaparsınız. Dağarcığınızı doldurun. Zaman ilerledikçe vakitte azalıyor o yüzden eski okumalarınızdan yararlanmak zorunda kalıyorsunuz. O nedenle çok birikimli olmamız lazım" dedi.



"Türkiye’nin dünyaya bir teklifi var"

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, "Türkiye’yi büyük bir meydan okuyuş bekliyor. Türkiye’nin ülke olarak millet olarak bütün dünyaya teklifleri var. Türkiye’nin bütün dünya toplumuna teklifi var bir medeniyet teklifi var bunu içinde insanlık, ahlak, onur, yücelik her şey var. Bunun alt yapısını sizler oluşturacaksınız. Eğer okumazsanız yazmazsanız, düşünmezseniz bunları bulamazsınız. Bize yardımcı olamazsınız bizde kimseye yardımcı olamayız. Sadece telefonla, tabletle, televizyonla sadece internet bilgileriyle bir yere varamayız. Onlar çok yüzeysel bilgiler. Derinleşemeyiz, kavrayamayız. O nedenle okumak şart, okumak çok önemli" diye konuştu.

Bilgi ve Belge Yönetimi Öğretim Üyesi ve Kütüphanecilik Dokümantasyon Dairesi Başkan Vekili Burcu Umutsan, "Bu hafta 54. Kütüphaneler Haftası’nı kutluyoruz. Kütüphaneler Haftası’nın 54. teması kültürel değişim içeriyor. Biz de bu kapsamda üniversitemizde yabancı öğrencilerimizle, kendi öğrencilerimizde ve tarım meslek lisesi öğrencilerini davet ederek okumanın kitabın kütüphanenin farkındalığını oluşturmaya çalıştık. 10 dakika bir kitap okuma etkinliği yaptıktan sonra çeşitli etkinlikler ve kütüphanemizin oryantasyonuyla etkinliğimizi tamamlamış olduk. Yaklaşım 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA