120 Hafız İçin Taç Giyme Ve İcazet Töreni Düzenlendi

Seyhan Müftülüğüne bağlı Tepebağ Erkek Kur’an Kursu, Hacı Cumali Öztürk Erkek Kur’an Kursu, Hasan Tepeli Erkek Kuran Kursu’nda hafızlığını bitirip mezun olarak hafızlık diploması almaya hak kazanan 120 hafız için Adnan Menderes Spor Salonu’nda “Taç Giyme ve İcazet Töreni" düzenlendi.

120 Hafız İçin Taç Giyme Ve İcazet Töreni Düzenlendi
Törende konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, din görevlilerinin üzerlerine düşeni yaptığında, yanlış bilgilerle insanları yanıltmaya çalışanların, birlik ve beraberliği bozmaya gayret edenlerin, milletten itibar görmeyeceğini söyledi.

Vali Demirtaş, “Hafızlık sadece Kuranı Kerim’i ezberlemekle bitmemektedir. Kuran’ın manasını ve hükümlerini kalplere işlemekten, onu yaşamaktan, yaşatmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bugün, 120 hafız kardeşimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve yollarına ışık saçacaklardır” dedi.

Hafızların yetişmesinde emeği geçen anneleri, babaları ve hocaları tebrik ettiğini belirtan Vali Demirtaş, “Taç giyerek icazet alacak 120 değerli hafız kardeşimize Kuran’a ve İslam’a hizmet yolunda muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim hafızlıklarını kabul ve makbul eylesin” dedi.

İstanbul Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Danış’ın Kur’an tilavetinin ardından Adana Müftüsü Hasan Çınar hatim duası yaptırdı. Duadan sonra konuşan Çınar, “Hafız kardeşimizle beraber tüm öğrencilerimize Kuran’ı ezberletmenin yanısıra vatan sevgisini, millet sevgisini, din sevgisini anlatmak suretiyle bir nesil yetiştiriyoruz. Bu hafızlar olduğu sürece, bu vatan evlatlarını bu milleti kimse yerle yeksan edemeyecektir” şeklinde konuştu.

Taç giymeye hak kazanan 120 hafız, diplomalarının yanısıra birer adet Cumhuriyet altınını Adana Valisi Mahmut Demirtaş’tan aldı.

Program sonrasında davetlilere pilav dağıtımı yapıldı.
Kaynak: İHA