Tüketici Örgütü Temsilcileri Bursa'da Buluştu

.

Bursa Tüketici Derneğinin 10. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ülke genelinde faaliyet gösteren bazı tüketici örgütlerinin başkanları Bursa'da bir araya geldi.

Türkiye genelindeki tüketici dernekleri, Bursa Tüketici Derneğinin 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Etkinlik sonununda ortak bildiri yayımlandı.

Bildiride tüketicilerin en temel hakkının temsil edilme hakkı olduğu belirtilerek, tüketicinin ekonomik çıkarlarının koruması ve tazmin edilmesinin evrensel tüketici haklarından olduğu vurgulandı.

Tüketicilerin evrensel haklarının etkin uygulanması için başta Ekonomik ve Sosyal Konsey olmak üzere, BDDK, EPDK, BTK ve Türk Gıda Kodeksinde tüketici temsiliyetinin sağlanması konusunda, örgütlü mücadelenin sonuç alınıncaya kadar devam edeceği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Piyasanın canlanması için uygulanan teşvikler, KDV indirimlerinin tüketiciye yansıtılmadığı ve şirketlerin kasalarında kar olarak kaldığını artık sağır sultan dahi bilmektedir. Bu uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. İnternet alışverişlerinde tüketicilerin mağduriyetleri her geçen gün artmaktadır. Güvenli olmayan e-ticaret yapan internet sitelerinin bir şekilde engellenmesi için düzenleyici ve denetleyici otoritenin denetim yaparak tüketici haklarına aykırı faaliyet gösteren siteleri izlemeye ve faaliyetini durdurmak için gerekli mekanizmaları işletmeye davet ediyoruz."

Bildiride ayrıca banka, kaçak elektrik ve tüketici sağlığı konularında yapılması gerekenlerle ilgili görüşlere yer verildi.
Kaynak: AA