TÜBA 'Yem Ve Kırmızı Eti' Mercek Altına Alacak

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar: 'TÜBA ve Ahi Evran Üniversitesi iş birliğiyle 2931 Mart'ta Kırşehir'de, 'Yem ve Kırmızı Et Sempozyumu' düzenleyeceğiz' 'Sempozyumda, kırmızı etin üretimindeki temel sorunları, yeterli, kaliteli ve ucuz et temininde yemin önemi ile etin insan sağlığı açısından değeri ele alınacak'

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA ve Ahi Evran Üniversitesi iş birliğiyle 29-31 Mart'ta Kırşehir'de, "Yem ve Kırmızı Et Sempozyumu" düzenleneceğini bildirdi.

Acar, yazılı açıklamasında, ilgili paydaşların bir araya geleceği sempozyumda, kırmızı etin üretimindeki temel sorunların, yeterli, kaliteli ve ucuz et temininde yemin önemi ile etin insan sağlığı açısından değerinin ele alınacağını belirtti.

Toplantıda, yem ve kırmızı et sorunlarına dair çözüm önerilerinin de üretileceğine işaret eden Acar, "Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yıllık kişi başına et tüketiminin 70-90 kilogram olmasına rağmen, bu oran Türkiye'de 25-30 kilogram civarında. Türkiye'nin çayır ve mera varlığı 1940 yılında 44,2 milyon hektar iken, geçen yıl 14,6 milyon hektara düştü. Üretilen karma yemlerin yüzde 40-45'ini ithal yem ham maddelerinden oluşması karma yem maliyetini artırıyor. Dolayısıyla kırmızı et üretim maliyeti olumsuz etkileniyor." ifadesini kullandı.

Acar, TÜBA-Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu'nca 29-31 Mart'ta gerçekleştirilecek "Yem ve Kırmızı Et Sempozyumu"nun, Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA