Sandıklı'dan Kısa Kısa

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu Turizm Seyahat Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri, tatilbudur.com Seyahat Acentesi ile "Eğitim ve İstihdam" seminerinde bir araya geldi.

AKÜ Sandıklı Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve öğrenciler ile turizm sektörü temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan "Eğitim ve İstihdam" semineri düzenlendi.

Sandıklı MYO konferans salonunda tatilbudur.com Seyahat Acentesi ve Yüksek Okulun Turizm Seyahat Hizmetleri Programı, Otel İşletmeciliği Programı, Halkla İlişkiler Programı öğrencileri ile Turizm Seyahat Hizmetleri Bölüm Başkanı öğretim görevlisi Kutlay Orhan ve Halkla İlişkiler Programı öğretim görevlisi Ayşegül Arıcan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın oturumunda tatilbudur.com Seyahat Acentesinin Akdeniz, Ege bölge temsilcileri ile insan kaynakları uzmanı katılımda bulunan öğrencilere seyahat sektörü ve seyahat işletmelerinde istihdam konulu bilgilendirmenin ardından öğrencilerin sektöre yönelik sordukları sorularını cevapladılar.

- Umreciler kutsal topraklara uğurlanıyor

Sandıklı ilçesinde kutsal topraklara gidecek 25 kişilik umreci kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.

Sandıklı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen uğurlama töreni Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende, ilahiler ve kasideler okunarak devam etti.

- Yüksekokul öğrencilerinden kültür gezisi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu öğrencileri, komşu il Uşak’a kültür gezisi gerçekleştirdi.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğretim görevlisi Tuba Vural nezaretinde gerçekleştirilen geziye yüksekokulun Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği pogramı öğrencileri katıldı.

Tur kapsamında Akmonia Antik Kenti, Kent Tarihi Müzesi, Clandras Köprüsü, Ulubey Kanyonlari, Blaundus Antik Kenti, rehber eşliğinde ziyaret edildi.

Tur rehberinden bölgenin tarihi, kültürel değerleri, bölgede yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgiler alınarak gezi tamamlandı.

Ayrıca Ulubey Kanyonları ziyaretinde AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yaman ile tanışma fırsatı bulan öğrenciler, gezinin oldukça verimli olduğunu ifade etti.

- Sandıklı Şaloğlu Cami'de restorasyon çalışmaları başladı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde bulunan Şaloğlu Camii'nde restorasyon işlemleri başladı.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Şaloğlu Camii'nde Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün denetimi altında tadilat ve restorasyon işlemleri başladı.

Restorasyon çalışmaları başlayan camide incelemelerde bulunan İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Caminin restorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini aktaran Çalışkan, "Şaloğlu Camimizin tadilata girmesi nedeniyle cami cemaatinin ve mahalle halkının da talepleri dikkate alınarak Belediyemiz ile işbirliği yapılarak camiye yakın bir alanda merkezi ezan sistemi kuruldu. Camimizin tadilatı kısa sürede tamamlanarak tekrar halkımızın hizmetine sunulacak." diye konuştu.

Kaynak: AA