Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Açıklaması 'Ne Başarı Ne De Başarısızlık Tesadüfi Değildir'

Namık Kemal Üniversitesi tarafından düzenlenen “İş hayatında Başarı ve Kariyer” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin çalışma hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Açıklaması 'Ne Başarı Ne De Başarısızlık Tesadüfi Değildir'
Kemal Şahin, başarı hikayesinin 1982 yılında Almanya’da küçük bir hediyelik eşya dükkanıyla başladığını bugün ise dünyanın 8 ülkesinde, 7 farklı sektörde 1 milyar dolar ciroya sahip Şahinler Holdingi yönetme sürecinden bahsederek "Ne başarı ne de başarısızlık tesadüfi değildir. Başarılı olmak için bazı şeyleri doğru, başarısız olmak için de bazı şeyleri yanlış yapmak lazım" sözlerine yer verdi.

Şahinler Holdingin temel ilkelerinin en başında müşteri ve pazar odaklı yapılanmanın olduğunu dile getiren Şahin, bu süreçte çalışanların eğitimi ve motivasyonuyla üretimde en yeni teknoloji kullanmanın önemine vurgu yaptı.

Yaratıcılığın temelinde ekip çalışmasının önemli bir rol oynadığını söyleyen Şahin, başarıyı yakalamak için güvenilirlik, adalet, şeffaflık, verimlilik, inisiyatif almak, yaratıcılık, ekip çalışması, sosyal sorumluluk ve çevre bilinci gibi değerlere önem verilmesi gerektiğini de sunumunda ifade etti.

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA