Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay; 'Üniversiteler Terör Yuvası Olamaz'

Üniversitelerin terör yuvası olamayacağını vurgulayan Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Gençlerimiz hainlere asla geçit vermeyecektir” dedi.

Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay; 'Üniversiteler Terör Yuvası Olamaz'


HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki bir üniversitede okuyan bir grup öğrencinin Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde açtığı pankart hakkında açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tepki gösterdiği olay için, bu gençler bizim gencimiz olamaz diyen Başkan Toruntay; “Bir Sivil Toplum Kuruluşunun genel başkanı olarak ve her şeyden önce vatanını, milletini, bayrağını seven bir vatandaş, bir baba olarak böyle bir durumu asla ve kati surette kabul etmediğimi belirtmek istiyorum. Milletimizin güvenliğini sağlamak, yıllardan beri ülkemizin başına bela edilen terör unsurlarını kökten temizlemek için büyük adımlar atan devletimiz, sınır ötesi operasyonlar yaparak haklı mücadelesini sürdürmektedir. Fakat gelin görün ki, öğrenci olduklarını belirten kimseler, şanlı ordumuzun kutlu davasına gölge düşürmek istemekte ve bunu da demokrasi ve düşünce özgürlüğü ile bağdaştırarak meşru hale getirmeye çalışmaktadır. Bu kimseler bu ülkenin evladı olamayacağı gibi, öğrenci de olamazlar. Afrin’de başarıyla yürüttüğümüz ve çok şükür ki zaferle sonuçlandırdığımız Zeytin Dalı Harekatı için lokum dağıtan evlatlarımıza müdahale etme cüretini gösteren, bununla yetinmeyerek bir de üstüne ülkemizi, devletimizi, ordumuzu karalamaya yönelik pankart açanlar Türk adaleti önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

Toruntay, "Geleceğimizin teminatı gençlerimiz diyerek onlara verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni gösteriyoruz. Büyük ülkemiz dün olduğu gibi bugünde vatanını, bayrağını ve milletini seven gençlerimizin omuzlarında yükselmeye devam edecektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ne terör sevicilerine ne de ülkemizi bölme rüyasına dalan hainlere asla geçit vermeyecektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA