Kütüphane Haftası

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Kütüphane Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Kütüphane Haftası dolayısıyla Anıtpark’ta düzenlenen tören, kitap okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, kitap okumanın önemine değinerek, "Okuyarak kendimizi geliştirmeliyiz. Bunu yaparken cep telefonları ve bilgisayarları çok iyi kullanmalıyız. Cep telefonu ve bilgisayarı gereksiz kullanmaktan kendimizi arındırmalıyız. Eğitim zamanında kötü alışkanlıklardan uzak duracağız. Bol bol kitap okuyarak, kendimizi bilinçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise, toplum olarak okumayı çok sevmediklerini belirterek, "Yanlış yapıyoruz. Ama çoğu zaman yanlış olduğunu bile bile yapıyoruz. Ama bir yerde nokta koymak lazım. Burada yarım saat sesiz bir ortamda kitaplarımızı okuduk. Bundan sonra her gün kitap okumayı beynimize yerleştirerek, yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Sanaldan değil kitaba dokunarak okumak lazım." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu da, gelişen teknoloji ile birlikte cep telefonlarıyla çok meşgul olduğuna dikkati çekerek, "Sosyal medya ile çok da iletişim kuruyoruz, ama okumuyoruz. Kitaplarla aramıza duvar örüyoruz. Kitap okumayı ihmal etmeyelim." ifadelerini kullandı.

Kütüphane Müdürü Şengül Avcı, Gölcük’te bulunan kütüphanede 28 bin kitap ve 53 derginin olduğunu belirterek, herkesi kütüphaneye gelerek, bu kitapları okumaya davet etti.

Törene, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hafız Arvas, AK Parti Gölcük İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA