Konya Kitap Günleri'ne 1 Haftada 100 Bin Ziyaretçi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve şehrin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkı yapan Konya Kitap Günleri’ni ilk hafta ziyaret edenlerin sayısı 100 bini aştı.

Konya Kitap Günleri'ne 1 Haftada 100 Bin Ziyaretçi
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl Mevlana Kültür Merkezi’nde kapılarını açan Konya Kitap Günleri yoğun ilgi görüyor. Açılışı 19 Mart’ta Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yazarlar ve kitapseverlerin katılımı ile yapılan Konya Kitap Günleri, şehrin kültür ve sosyal hayatına önemli katkı yaparken şehirde kitap coşkusu yaşanmasını sağlıyor. Yüz binlerce kitap ile çok sayıda yazarı okuyucularla buluşturan Konya Kitap Günleri, açıldığı ilk bir haftalık süreçte 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Konya Kitap Günleri’ni, sadece geçtiğimiz hafta sonunda 41 bin kitapsever ziyaret etti.

101 yazar okurla buluşuyor

Konya Kitap Günleri’nde 101 yazar, 196 imza etkinliğinde kitapseverlerle bir araya gelecek. Etkinlik kapsamında çok sayıda konferans ve seminer de düzenleniyor. Türkiye Cumhuriyeti 62, 63, 64’üncü Hükümetlerinin Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Ahmet Davutoğlu’nun etkinlik kapsamında “Bilgi, Bilinç ve Ahlak” konulu konferansının yanında Araştırmacı-Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu Sultan Abdülhamid Han dönemini anlattı. Etkinlikler kapsamında Prof. Dr. İlber Ortaylı, Rasim Özdenören, Yavuz Bahadıroğlu, Ahmet Ümit, Gazeteci-Yazar İbrahim Karagül gibi birçok isim imza etkinlikleri ile söyleşilere katıldı.

Türkiye genelinden 223 yayınevinin yüz binlerce kitabı Konyalı kitapseverlerin beğenisine sunduğu Konya Kitap Günleri, 1 Nisan Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürecek.
Kaynak: İHA