Kartepeli Kadınlara Ev Kazaları Eğitimi Verildi

MEK ve Kadın Spor Merkezi öğrencilerine yönelik ev kazalarından korunma, çocuğunu koruma ve ilkyardım eğitimleri devam ediyor.

Kartepeli Kadınlara Ev Kazaları Eğitimi Verildi
Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Kadınlar Kulübünün başlattığı, KAR-MEK ve Kadın Spor Merkezi öğrencilerine yönelik ev kazalarından korunma, çocuğunu koruma ve ilkyardım eğitimleri devam ediyor. Kartepe Belediyesi Çevre Mühendisi, İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Uzmanı Gizem Duygu Coşan tarafından verilen eğitimlerde, ilçe genelindeki tüm kadınlara ulaşılması hedefleniyor.

Eğitimlerde kadınlara uyarılarda bulunan Coşan, “65 yaş ve üzerindeki bireylerin yüzde 27.7’sinin son bir yıl içerisinde ev kazası geçirdiği tespit edilmiştir. 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne, ’bebek ve çocuklar için yapılan acil çağrıların yüzde 80,8’inin ev kazalarına bağlı olduğu görülmektedir. Ev kazaları en fazla oturma odası yüzde 18.1, mutfak yüzde 17.4, evin girişi yüzde 16.5, bahçe yüzde 14.2, salon/merdiven yüzde 12.7, yatak odası yüzde 9.8, banyo yüzde 5.1 olarak görülmektedir” dedi.

Sık görülen ev kazaları hakkında da bilgi veren Coşan, “Düşmeler, kesici, delici alet yaralanmaları, ev mobilyalarına çarpma, mobilyaların üzerine düşmesi, termal yaralanmalar, zehirlenmeler, boğulmalar, aspirasyonlar gelmektedir. Ev kazalarından korunmak için merdivenin kenarında mutlaka korkuluk olmalı, merdiven başında ve sonunda ışıklandırma ve elektrik düğmesi olmalı, küçük halı, kilimler yere sabitlenmeli, merdivenler de oyuncak, terlik benzeri cisimler bırakılmamalı, yatak odasında hemen yatak başında elektrik düğmesi, gece lambası olmalı bu önlemler sayesinde ev kazalarında ciddi azalmalar olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerden memnun kalan Kartepeli kadınlar ise hizmetlerden dolay belediye ekiplerine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA