Karamürsel'de Kütüphane Haftası Kutlandı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, Kütüphane Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Kütüphane Haftası dolayısıyla "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" temalı tören, ilçe halk kütüphanesinde yapıldı.

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, törende yaptığı konuşmada, okumanın ve okutmanın önemine değinerek, kitap okumaya daha çok zaman ayrılması gerektiğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün '"Ben harçlıklarımın yarısıyla karnımı doyuruyordum diğer yarısıyla kitap alıyor, hep okuyordum" sözünü anımsatarak, kitap okumanın önemine değindi.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Saba Tezcan ise kütüphanede 8 bin çocuk ve 13 bin yetişkin olmak üzere 22 bin kitabın bulunduğu söyledi.

Konuşmaların ardından, protokol tarafından, kütüphaneden çok kitap alıp okuyan yetişkin ve çocuklara teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Programda, "sıra dışı okurlar" konulu slayt gösterisi sunuldu ve yeni kitapların tanıtımı sergisi açıldı.

Etkinliğe, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve kitap okurları katıldı.

Kaynak: AA