İzmir'deki Genç Kadının Öldürülmesine İlişkin Dava

İzmir'in Çiğli ilçesinde, kız arkadaşını öldürdükten sonra naylon poşete sararak banyoda saklayan sanık ile ona yardım ettiği iddia edilen iki kişinin yargılanmasına devam edildi İddia makamı, kız arkadaşını öldüren sanığın, müebbet hapisle cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

İzmir'in Çiğli ilçesinde, kız arkadaşını öldürdükten sonra naylon poşete sararak banyoda saklayan sanık ile ona yardım ettiği iddia edilen iki kişinin yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ümit Şentürk, taraf avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına vekaleten avukat Müjgan Bilgen Özen ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar G.K. ve İ.Ö. ise duruşmaya katılmadı.

İddia makamı, tutuksuz sanık G.K'nin beraati, İ.Ö'nün "suçluyu kayırma suçundan" 6 aydan 5 yıla kadar hapsi, tutuklu sanık Ümit Şentürk'ün ise müebbet hapis ile cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Müjgan Bilgen Özen ise duruşmada, tüm sanıkların cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural, sanığın, tasarlayarak adam öldürme suçundan, diğer sanıkların da atılı suçlardan cezalandırılmasını ve hiçbir indirim uygulanmamasını talep ettiklerini ifade etti.

Sanık avukatları, mütalaanın geniş kapsamlı olduğunu belirterek son savunmalarını hazırlamak için süre istediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının, mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verilmesine, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Çiğli ilçesinde, 21 Mart'ta 25 yaşındaki Funda Gülmez, bıçakla öldürüldükten sonra poşete sarılmış halde yaşadığı evin banyosunda yakınları tarafından bulundu. Cinayet zanlısı Ümit Şentürk ile G.K. ve İ.Ö. gözaltına alınarak tutuklandı.

Şentürk hakkında, "Tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, G.K. hakkında "suça iştirak etmek" suçlamasıyla 20, İ.Ö. hakkında ise "delilleri karartmak" suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak: AA