İstanbul'dan Mehmetçik Ve Kudüs İçin Dua

Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nce düzenlenen programda, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik ve Kudüs Müslümanları için dua edildi.

Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nce düzenlenen programda, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik ve Kudüs Müslümanları için "Fetih" suresi okundu.

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kağıthaneli gençler bir araya gelerek düzenledikleri programda Kudüs'te yaşanan drama dikkati çekti.

Tüm dünya Müslümanlarının birlik olarak Kudüs'e sahip çıkması gerektiği vurgulanan programda, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik ve Kudüs Müslümanları için "Fetih" suresi okunarak dua edildi.

Programda, Kağıthane Gençlik Meclisi üyelerinin hazırladığı tiyatro oyunu gösterildi. Tiyatro oyununda İsrail askerleri tarafından zulme uğrayan Filistin halkının yaşadığı dram sahnelendi.

- "Tüm mazlum coğrafyalarının umudu Türkiye'dir"

Programa, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı.

Kılıç, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idaresinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını vurgulayarak, ülkenin her alanda dünyanın en güçlü devletleriyle rekabet edebilir hale geldiğinin altını çizdi.

Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, şunları kaydetti:

"Elbette ki bu durum bulunduğumuz coğrafyadaki kirli oyunları da birer birer bozuyor. Bugün Mehmetçiklerimiz, Zeytin Dalı Harekatı ile ülkemizin istikbaline tehdit oluşturan terör yuvalarını tek tek yok ediyor. Hem ülkemizin bütünlüğü, hem de dost ve kardeş Suriye halkının kurtuluşu için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte kahramanca mücadele veriyor.

Tüm dünyanın şunu bilmesi lazım; Türkiye sadece kendisi için var olan bir ülke değildir. Bugün 3,5 milyon Suriyeli mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz. Aynı şekilde Kudüs'teki kardeşlerimizi de unutmadık, unutmayacağız. Geçen haftalarda Filistin halkının yanında yer alarak dünya kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve yerel iş birliğini güçlendirmek adına Kudüs'e yeni bir ziyaret gerçekleştirdik. Çocuğundan yaşlısına herkes orada Türkiye için dua ediyor. Dünyanın tüm mazlum coğrafyalarının umudu Türkiye'dir.''

Rehber ve aktivist Musa Biçkioğlu da programda, Mescid-i Aksa'yı ve İsrail'in işgal altına aldığı bölgeleri tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.
Kaynak: AA