Gümüşhane'de Üreticiye Ceviz Fidanı Desteği

Kentin marka ürünleri pestil ve kömenin yapımında kullanılan cevizin üretimini artırmak amacıyla üreticilere 23 bin ceviz fidanı dağıtıldı.

Gümüşhane'de kentin marka ürünleri pestil ve kömenin yapımında kullanılan cevizin üretimini artırmak amacıyla üreticilere 23 bin ceviz fidanı dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, cevizin, pestil ve köme üreticileri için önemli bir maliyete sahip olduğunu söyledi.

Göreve geldiğinde pestil ve köme üretimi için cevizin Şili ve Arjantin gibi ülkelerden ithal edildiğini öğrendiğini ve yerli üretim için süratle çalışmaya başladıklarını belirten Vali Memiş, "Beş yıl sonra dağıtılan bu fidanlar meyve verecek. Bu süre sonunda da pestil ve köme üreticileri bir kilogram cevizi bile dışarıdan satın almayacak. Bu benim en büyük hayallerimden birisidir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Memiş, 1 Şubat 2016'da, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Üsteğmen Recep Erdoğan'ın babası Vahittin Erdoğan'a ceviz fidanı takdim etti.

Diğer fidanlar ise belirlenen üreticilere dağıtıldı.

Kaynak: AA