Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yıldırım Açıklaması

'(Öğretmen Performans Değerlendirme taslağı) Böyle bir taslak müfredatın asla uygulamaya geçmemesi gerektiğini söylüyoruz'.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Öğretmen Performans Değerlendirme taslağına ilişkin, "Böyle bir taslak müfredatın asla uygulamaya geçmemesi gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Orhan Yıldırım, CHP Giresun İl Başkanlığı ziyareti sonrası düzenlediği basın toplantısında, Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmeliği Taslağı'nı eleştirdi.

Performans sisteminin bu haliyle hiçbir öğretmenin yanında olmayacağını iddia eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hiçbir sendikanın böyle bir performans sistemini desteklemeyeceğini, performans sisteminin öğretmenleri ve eğitimdeki sorunları daha da fazla artıracağını, dolayısıyla öğretmenlerin Türkiye'nin tüm köy, kasaba okulları başta olmak üzere fedakarca çalıştıkları bir noktada mesleğin yeniden karışıklığa sürüklenmesine yol açacağını, dolayısıyla böyle bir taslak müfredatın asla uygulamaya geçmemesi gerektiğini söylüyoruz."

Yıldırım, 109 bin öğretmen açığı olduğunun bilindiğini savunarak, ihtiyaç olan bu rakamın tamamının kadrolu olarak atanmasını istedi.

Ücretli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini ileri süren Yıldırım, "Aynı üniversiteden mezun olmuş, aynı diplomaya sahip iki öğretmenin iki yan sınıfta biri bin 300 lira alırken diğeri bunun 3 katına yakın ücret alması kabul edilebilecek bir uygulama değildir." dedi.
Kaynak: AA