Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanları Otizmi Konuştu

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlarına yönelik ‘otizm’ konulu seminer verildi.

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanları Otizmi Konuştu
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonunda Çocuk Psikiyatrisi Uzman Doktor Ebru Sekmen’in koordinatörlüğünde, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Tekin tarafından verilen seminere çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları katıldı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Tekin, otizm hastalığının nedenleri, belirtileri ve tedavi sürecini anlattı.

Tekin konuşmasında, “Otizm günümüzde en sık görülen Nöropsikiyatri hastalığıdır. 2006 yılında yaklaşık 150 çocuktan birinde görülen hastalığın 2014 verilerine göre 68 çocuktan birinde görülmeye başlandığı bildirilmektedir. Nedeni tam olarak anlaşılamayan hastalığın genetik kökenli olabileceği düşünülmektedir. Otizm hastalarında değişik düzeylerde öğrenme güçlüğü ve zeka geriliği görülebilmektedir. Irk, etnik grup, sosyal statü, gelir durumu, yaşama biçimi veya eğitim düzeyi ile ilişkisi saptanamayan hastalığın bir insanlık krizi olduğu söylenebilir. İl otizm kurulu olarak ilimizde otizm spektrum bozukluğu hakkındaki farkındalığı artırmak ve bu yolla erken tanı ve tedavi olanaklarına ulaşmak amacıyla bir dizi kararlar aldık. Bu çerçevede çocuk sağlığı izleminin temel yürütücüleri olan Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman ve asistan doktorların bilgilerinin güncellenmesi amacıyla periyodik olarak seminer ve toplantılar yapılması planlandı. Bugün bu toplantıların ilkini gerçekleştirmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA