Büyükçekmeceli Öğrenciler Kütüphane Haftası'nda Kutadgu Bilig'e Akın Ediyor

Türkiye’de 1964 yılından beri her Mart ayının son Pazartesi günü kutlanmaya başlanan "Kütüphaneler Haftası" nedeniyle Büyükçekmece Kutadgu Bilig Kütüphanesi yoğun ilgi görüyor.

Büyükçekmeceli Öğrenciler Kütüphane Haftası'nda Kutadgu Bilig'e Akın Ediyor
Bu yıl 54’üncü Kütüphane Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştiren Büyükçekmece Belediyesi, “Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde de öğrencilerin akınına uğruyor.

22 bin kitap, 9322 üyesiyle fark yaratan kütüphane

İstanbul’un en büyük ve en önemli kütüphanelerinden biri olarak gösterilen Kutadgu Bilig Kütüphanesi, 22 binin üzerinde kayıtlı kitap ve 9322 üyesiyle dikkat çekiyor. 2018 yılının başından bugüne kadar 3 bin 600 ziyaretçiyi ağırlayan kütüphane aynı zamanda görme engelli bireylere yönelik olarak geçtiğimiz günlerde hizmete giren okuma kabinleriyle de fark yaratıyor.

54’üncü Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen “Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler” temalı etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

"Bilgi olmadan fikir olmaz"

Büyükçekmecelilerin kitaplara ve okumaya karşı olan ilgisinden ötürü mutluluk duyduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Her zaman söylediğim gibi bilgi olmadan fikir olmaz. Büyükçekmece halkı, eğitim seviyesi yüksek olan vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Büyükçekmece ailemizin sadece Kütüphaneler Haftası’nda değil yılın her gününde Kutadgu Bilig Kütüphanesi’ne yoğun ilgi göstermeleri de bunun en güzel kanıtıdır” dedi.

Kaynak: İHA