Anaokulu Öğrencilerinden Kütüphaneye Çıkarma

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji bölümü tarafından her yıl düzenlenen ve on birincisi geçekleştirilen Psikoloji Gündemi, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Anaokulu Öğrencilerinden Kütüphaneye Çıkarma
HKÜ’nün ev sahipliği yaptığı ve Türkiye’nin en proaktif Psikoloji Bölümünün organize ettiği, programda “Oyun Terapisi” tüm yönleri ile ele alınarak konuşuldu. Katılımcı profili, yoğun katılımcı sayısı ve doyurucu bilimsel içeriği ile “Oyun Terapisi” temalı Psikoloji Gündemi-11, dünyaca ünlü konuşmacıları ağırladı.

"Türkiye’de psikoloji çalışmalarına yön veren genç üniversite"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye’de ki psikoloji çalışmalarına yön veren genç bir üniversite. Bu bağlamda gerçekleştirilen bu programın öğrencilerimize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki daha önce ki toplantılarda olduğu gibi psikoloji de yeni eğilimler ve yeni yönelimler ile oyun terapisi, enine boyuna tartışılacak. Ben şimdiden değerli konuşmacılarımıza öne sürecekleri görüşler, psikoloji dünyasına ve psikoloji ilmine katacakları paradigmalar için çok teşekkür ediyorum” dedi.

"Haydi gel oynayalım"

Açılış konuşmasının ardından HKÜ Psikoloji Bölümü tarafından çocuklara oyunun önemine dikkat çekmek amacıyla oluşturulan “Haydi Gel Oynayalım” sosyal medya kampanyasının tanıtım filmi izleyici ile buluştu. Çocuk için oyunun önemine dikkat çeken ve sosyal medyada #haydigeloynayalim hashtagı ile gerçekleşen kampanya, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Programın devamında; Dünyaca Ünlü Reyhana Seedat “Magic Of Play Therapy”, Uzm. Pedagog Mehmet Teber “Çocuk Merkezli Oyun Terapisi”, Uzm. Psk. Aslı Candan Kodalak “ Oyun Terapisi”, Uzm. Klinik Psk. Nazende Öksüz Demir ise “Oyun Terapisinde Vaka Örnekleri” konulu sunumlarını yaptı. Alanında uzman araştırmacı ve akademisyenlerin Oyun Terapisi konusunu her yönüyle değerlendirdikleri Psikoloji Gündemi-11 programında, konuşmacılara teşekkür belgesi ve hediyeler verildi.

Çekilen hatıra fotoğrafı ve katılımcılara verilen katılım belgesi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA