2019'A Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu Antalya'da Düzenlendi

2019’a Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Formu Antalya’da düzenlendi. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman, “Nihai rapor oluştuktan sonra mikro ölçekli ekonomiyle ilgili tespitlerin değerlendirmesini yapıp Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a raporumuzu sunuyoruz. Cumhurbaşkanımıza raporlar ulaştıktan sonra talimatları sonucunda buradan nihai hedefine ulaşmış somut sonuçlar çıkacağını bekliyoruz” dedi.

2019'A Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu Antalya'da Düzenlendi
Antalya’nın turizm merkezi Lara Kundu’da 5 yıldızlı bir otelde yapılan ve 2 oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantının sabah oturumuna ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, il kadın kolları ve gençlik kolları katılırken, öğleden sonraki oturumda AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kentin Sivil Toplum Kuruluşları (STK), işadamları ve akademisyenler yer aldı.

“3 ana eksen üzerinden gidip 5 soru soruyoruz”

Cumhurbaşkanı ve Başbakana sunulan projenin onayı aldıktan sonra 81 ilde formu düzenleyeceklerini dile getiren AK Parti 23. ve 24. dönem Ağrı Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman, “Forumlarımızın amacı ilin mikro düzeydeki ekonomilerini tespit etmek. 3 ana eksen üzerinden gidip 5 soru soruyoruz. Bunlardan birincisi AK Parti iktidarları döneminde yapılan yatırımlar. Memnuniyet duyduğunuz yatırımlar. İkinci soru yapılmasını beklediğiniz yatırımlar. Daha sonra vizyon projeler. 3 eksen üzerinden gidip 5 soru içinde, yatırımların önündeki engelleri de sormaktayız. Devam eden yatırımlar, hızlanmasını istediğiniz yatırımlar şeklinde sorularımız olmakta” dedi.



“Fikirlerin kağıda geçirilmesini istiyoruz”

3 aşamalı şekilde formlar düzenlediklerini söyleyen Salman, “Sabah ve öğleden önce ilin siyasi AK Parti aktörleriyle, il, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleriyle, kadın ve gençlik kolları başkanlarımızla geniş katılımlı olan bir forum oluyor. 5 sorumuzu yöneltiyoruz. Bu sorularımızı yöneltip herkesin önce fikirlerini alıyoruz. Sonra bu fikirlerin kağıda geçirilmesini istiyoruz. 5 soru bu şekilde cevaplandırıldıktan sonra çıkan soruları tekrar katılımcılara sunuyoruz. Soruların bu sefer öncelik sırasına göre, örneğin birinci soruda 50 tane cevap çıkmışsa salondan bu sefer 3’te 1 cevaplandırılmasını istiyoruz. İkinci oturum öğleden sonra oluyor. Öğleden sonra ilin sivil toplum örgütleri, akademisyenleri ve iş adamları ile gerçekleştirdiğimiz toplantı. Yine bu formatta sorular oluyor. Üçüncü ve son toplantıyı da Ankara’da sayın başkanımız Cevdet Yılmaz başkanlığında ilin mevcut bakanları, milletvekilleriyle beraber yaptığımız değerlendirme toplantısı oluyor. En önemli ayağı da bu soruları direkt o şehrin vatandaşlarına birebir soruyoruz” şeklinde konuştu.



“Mikro ölçekli ekonomiyle ilgili tespitlerin değerlendirmesini yapıp Cumhurbaşkanımıza raporumuzu sunuyoruz”

Bütün verileri, fikirleri bir tepside toplayıp nihai raporu oluşturduklarını dile getiren Fatma Salman, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Nihai rapor oluştuktan sonra mikro ölçekli ekonomiyle ilgili tespitlerin değerlendirmesini yapıp Sayın Cumhurbaşkanımıza raporumuzu sunuyoruz. Sayın cumhurbaşkanımıza raporlar ulaştıktan sonra kendileri ilgili konuları ilgili kurumları, bakanlıksa bakanlık, yerel yönetimlerse yerel yönetimlere talimatları sonucunda buradan çıkan toplantılar nihai hedefine ulaşmış somut sonuçları çıkacağını bekliyoruz. Türkiye’yi ilgilendiren bir proje aslında. Şu anda 50’den fazla ile gittik. Nihai raporları sayın cumhurbaşkanımıza ve sayın başbakanımıza sunduk. Nisan ayı ortalarında Türkiye’nin tamamını bitirmeyi düşünüyoruz. Türkiye’nin tamamını bitirdikten sonra, nihai raporlar sayın cumhurbaşkanımıza verildikten sonra sayın cumhurbaşkanımızın kendisinin değerlendireceği bir formatta kendilerinin de Türkiye geneli bir bilgilendirmesi olacak. O süreçte tekrar çıkan nihai raporları ildeki paydaşlarla bir araya gelerek ya da kendilerine göndererek gereken değerlendirmeleri yapacağız.”

“Sizin fikirleriniz bizim için çok önemli”

Forumun Antalya ekonomisi için önemli olduğunu ifade eden AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, “Bizim görüşlerimiz alınıyor ve fikirler doğrudan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara aktarılıyor. Burada sizin fikirleriniz bizim için çok önemli. Sizin fikirlerinize değer veriyoruz. Antalya bu anlamda hem turizmin, hem tarımın hem de bir anlamda ticaretin başkenti. Antalya’da 3T kuralı var. Burada 3T kuralı, tarım, ticaret ve turizm. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı. Turizm bir dönem hafiften bir yavaşlama oldu ama bu 2018 yılı turizm açısından çok güzel bir yıl olacak. Ben bu şekilde umut ediyorum. Turizmin iyi olması hem ticaretin hem tarımı olumlu yönde etkiliyor. O anlamda turist gelirse, esnafımız para kazanıyor. Otellerimiz, restorancımız, tuhafiyecimiz hepsi kazanıyor” dedi.



“2018 yılında beklentimiz siyasiler olarak çok yüksek”

İstihdamda Türkiye ikincisi olduklarını söyleyen AK Parti Antalya İl Başkanı Ethem Taş, “İstihdamda Türkiye ikincisi olmamızda burada bulunan STK ve iş adalarımızın, çok büyük katkısı var. Sizlerin ticarette olmaları, biz sizlerin görüşlerinizi çok önemsiyoruz. Antalya’nın ekonomik beklentileri doğrudan ilgili müsteşarlıklara, bakanlıklara, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a aktarılacak. Bizim 2018 yılında beklentimiz siyasiler olarak çok yüksek. Hem ekonomik olarak bu yılın iyi geçmesini bekliyoruz, hem de bu yılla beraber 2019 seçimlerinin iyi geçeceğine inanıyorum. AK Parti’nin birçok alanda büyük hizmetleri olmuştur” diye konuştu.

16-17 yıllık AK Parti döneminde Antalya’da otel sayısının arttığını ifade eden Taş, “Antalya’da otel sayısı o kadar arttı ki, turizm de zaten biz birinciyiz, dünyada da en büyüklerle yarışıyoruz. Bu ekonomimizin iyi olmasındandır" dedi.

Kaynak: İHA