Vali Ali Arslantaş, Değirmenli Köyünü Ziyaret Etti

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, köy ziyaretleri kapsamında Erzincan merkeze bağlı Değirmenli Köyü’nü ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya geldi.

Vali Ali Arslantaş, Değirmenli Köyünü Ziyaret Etti
Vali Ali Arslantaş, köy ziyaretleri kapsamında Erzincan merkeze bağlı Değirmenli Köyü’nü ziyaret etti. Köy konağında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Arslantaş, Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi tarafından köylere yapılan yatırımlar hakkında bilgiler paylaştı. Değirmenli Köyü için yapılan çalışmalardan bahseden Vali Arslantaş, köyde yapılması planlanan yatırımlar başta olmak üzere arazi toplulaştırma çalışmaları ile bu yıl özel idare tarafından yürütülecek olan Akbulut Sulama Birliği hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Köylerdeki çalışmaların yanı sıra Erzincan’daki genel durum hakkında değerlendirmede bulunan Vali Ali Arslantaş, Erzincan’ın huzur ve güvenliği konusunda Türkiye’de örnek olduğunu vurguladı. “Emniyet teşkilatımız asayiş olaylarının aydınlatılmasında yüzde yüz başarı ile Türkiye birincisi oldu. Asayiş olaylarının haricinde diğer tüm faaliyet alanlarında büyük başarılara imza attı. Bunun yanında Jandarmamız da başarılı operasyonlara imza atmıştır. Erzincan’a gelmiş olduğum 2016 yılının Haziran ayından itibaren 32 bölücü terör örgütünü etkisiz hale getirilmiştir. Şükürler olsun ki bu süreçte tek bir şehidimiz olmadı. Erzincan’ın her tarafında güvenlik var, huzur var. Bu güvenliği sağlayan güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum.” Dedi.

YENİ ET KOMBİNESİ VE SÜT KOMBİNELERİ YAPILACAK

Vali Ali Arlantaş, bununla birlikte besi organize sanayi, arazi toplulaştırma, organize sanayi bölgesinde yapılacak olan hipodrom sahası, yine organize sanayi bölgesinde bulunan Tavuk Kombinesinin yanına kırmızı et kombinesinin kurulacağını söyledi.

Erzincan İl Özel İdaresi tarafından alınan 100 adet süt tanklarının vatandaşlara dağıtılarak süt toplama işini yaygınlaştırılacağını söyleyen Vali Arslantaş, “Yeni cezaevi içerisinde günlük 40 ton işleme kapasiteli süt kombinası kuruyoruz. Önümüzdeki ay yine organize sanayi içerisinde günde 45 ton sütü işleyecek İl Özel İdaremiz ve KUDAKA’nın katkısıyla bir başka süt kombinası daha kuruyoruz. Bu tesislerde 10 ayrı süt ürünü üreteceğiz, Türk Kızılay’ı tarafından pazarlaması yapılacak. Yapılacak bu çalışmalar ile sütün fiyatını 2 TL’ye çıkarmanın gayretinde olacağız” dedi.

500 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ, YENİ STADYUM VE ŞELÇUKLU MİMARİSİ İLE KÜLTÜRHAN İNŞA EDİLECEK

Erzincan’da bu yıl temelleri atılacak olan önemli projelerin bazılarından bahseden Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “Merkezdeki hastanemizin yerine 500 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Yine Nisan ayında da buranın ihalesi yapılacak. Böylece Erzincan sağlığın da merkezi haline gelecek. Mevcut şehir stadyumun yerine 12 bin kişilik yeni bir stadyum yapacağız. Zemin etüdü için sondaj çalışmaları yapılıyor. Bu yıl içerisinde temellerini atacağız. Eski terminalin yerine Selçuklunun han modelinde çok güzel bir Kültürhan yapıyoruz. İçerisinde iş yerlerinin, sinemanın kafeteryanın, sinema ve müzenin olduğu ortası avlu şeklinde binanın içerisinde ağaçların olduğu çok güzel bir Kültürhan olacak. Bunun için Kültün Bakanlığı bütçemizden 29 Milyon TL kaynak ayrıldı, resmi gazetemizde yayımlandı” dedi.

Vali Ali Arslantaş’ın gerçekleştirmiş olduğu ziyarette kendisine İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuyğun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu eşlik etti.
Kaynak: İHA