Ünye'de Merdiven Düzenlemesi

Ünye Belediyesince, en az 50 yıllık geçmişe sahip merdivenlerin restore edileceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 27 noktada tespit edilen merdivenler için örnek proje hazırlandığı, 4 noktada ise uygulama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın, Orta Yılmazlar Mahallesinde uygulanan örnek projelerden birisini incelediği aktarıldı.

Merdivenlerin eskidiğine ilişkin vatandaşlardan şikayet aldıklarını dile getiren Çamyar, bunun üzerine bölgede bir model üzerinde çalıştıklarına işaret etti.

Çamyar, çalışma çerçevesinde merdivenlere saksı ve çiçek düzenlemeleri de yapacaklarını vurgulayarak, "Ünye'deki merdivenlerimizin yeniden restore edilmesi ile ilgili doğalgaz çalışmalarına bağlı da bir engelimiz var. Şu an yüzde 30 olan doğalgaz kullanılabilirlik oranının 2018 yılında yüzde 65'e ulaşması ile ilgili programımızı yaptık." ifadelerini kullandı.

İlçenin tamamına doğalgaz verilmesi noktasında çalışmanın ise 2020'de tamamlanmasını öngördüklerini anlatan Çamyar, "Sokaklarla ilgili ana çalışmalarımız da bundan sonra yapacağız. Bu nedenle 27 noktada tespit ettiğimiz merdivenlerimizin büyük kısmını doğalgaz çalışmalarının bitimi ile birlikte yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA