'Türkiye Değer Ödülleri' İçin Başvurular Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi işbirliğiyle 7'nci kez gerçekleştirilecek organizasyon için başvurular, 1 Haziran'a kadar yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi işbirliğiyle 7'ncisi düzenlenecek olan "Türkiye Değer Ödülleri" için başvurular başladı.

Ensar Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’deki tüm özel ve resmi ortaokul ve orta öğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencileri kapsayan, "Türkiye Değer Ödülleri" projesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılını kapsayacak şekilde 7'nci kez yapılacak. Bundan önce cesaret, sorumluluk, yardımseverlik, adalet gibi temaları ele alan proje, bu yıl tema değer olarak "sabır"ı belirledi.

Organizasyonun "Değer Ödülü Kategorisi"nde okul yöneticileri veya öğretmenler, sabır değerini en güzel şekilde davranışları ile ortaya koyan öğrencileri tespit edip, öğrenci hakkında, öğrencinin bilgisi olmaksızın, öğrencinin sahip olduğu değeri nasıl sergilediğini, bu değeri davranışları ile nasıl ortaya koyduğunu anlatan bir metin ile "www.turkiyedegerodulleri.com" internet sitesindeki formu dolduracak.

"Eser Ödülü" kategorisinde ise öğrenciler, "sabır" değerini işleyen şiir, hikaye, resim, kısa film ve karikatür dallarından her hangi birisinde hazırlayacakları eserle yarışmaya katılacak.

Başvurular, "www.turkiyedegerodulleri.com" adresine en geç 1 Haziran 2018 tarihine kadar yapılabilecek.
Kaynak: AA