Tübitak'ta Yarışan Ortaokul Öğrencilerinin Projeleri ERÜ'de Görücüye Çıktı

Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’na katılan projelerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Tübitak'ta Yarışan Ortaokul Öğrencilerinin Projeleri ERÜ'de Görücüye Çıktı


Süleyman Demirel Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sergi açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin Ünalan ile çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.



TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin Ünalan, programın açılış konuşmasında, bu yılki final yarışmalarının Kayseri’de yapılacağını söyledi.



Prof. Dr. Ünalan, “Bu yıl 12.’si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması sonucunda sergilenen etkinliğimiz Türkiye genelinde yapılan bir yarışmanın Kayseri versiyonudur. 8 alandan 80 projenin sergisini yapmaktayız. Türkiye genelinde 11 bin 350 proje başvurusu yapıldı. İlimizde ise 680 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 80’ini sergiye davet ettik. Bu 80 projemizden 13’ü bölgemizi temsilen finallere katılacaktır. Bu yılki final yarışmalarımızda Kayseri’de yapılacaktır” dedi.



Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de konuşmasında TÜBİTAK Bölge Yarışmasına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Rektör Güven, “Bu bir yarışmadır. Hepiniz birinci olmak istiyorsunuz aslında. Ama sınırlı sayıda birinci çıkacak. Ama aslında hepiniz kazandınız gözüyle bakıyoruz. Bu sizlere hayatınızda büyük bir tecrübe, araştırma ve proje yapma yeteneği kazandıracak. İnşallah bunu ilerdeki yıllarda başta lise olmak üzere, üniversite yıllarında ve sonraki hayatınızda devam ettireceksiniz. Biz proje yapmayı akademisyen olduktan sonra öğrendik. Sizlerse bu çağdan itibaren öğrenerek kendinizi geliştiriyorsunuz. Tahmin ediyorum üniversiteyi bitirdiğinizde ülkenin geleceği için çok büyük projeler ortaya koyacaksınız. Sizler bizlerin geleceğisiniz. Eğer bu ülke büyüyecek dünyanın sayılı ülkelerinde birisi haline gelecekse Büyük Türkiye’nin kuruluşunda sizin katkınız olacak. Bizler bu anlamda hepinize güveniyoruz” diye konuştu.



Konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan proje sergisinin açılış kurdelesi kesildi, ardından protokol sergiyi inceleyerek, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.
Kaynak: İHA