Pelikanları Sayacaklar

Karacabey Belediyesi ve Doğa Derneği iş birliği ile bu yıl Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek “pelikan sayımı” için geri sayım başladı.

Pelikanları Sayacaklar
Gönüllüler 3 gün boyunca Uluabat Gölü havzası üzerinden göç eden ve sayıları binleri bulan dev pelikanları kayda alıp, pelikanların göçlerini dürbün ve teleskoplarla izleyecek. Gün içerisinde ilkokul öğrencilerine doğa konusunda çalışmalar da yapılacak. 3-5 Nisan tarihleri arasında, Türkiye’de ilk kez yapılacak bu sayım ile göçmen kuşların göçlerine ışık tutulması hedefleniyor.

Uluabat Gölü havzası üzerinden göç eden ve sayıları binleri bulan dev pelikanları kayda alacak gönüllüler, gün içerisinde ilkokul öğrencilerine konferanslar verecek. Ülkenin dört bir yanından gelecek kuş gözlemcileri ve doğa bilimciler, heyecanla bu büyük göçe şahit olmaya hazırlanıyor.

Ak pelikanların Avrupa nüfusunun tamamının göç yolu üzerinde bulunan Karacabey Havzası, pelikanların göç yolculuğunu anlamak ve onların bu zorlu yol güzergahlarını korumak için büyük önem taşıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler belediyecilik anlayışımız içerisinde, sadece şehrin ve vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını değil çevremizin ve yaban hayatının da geleceğini düşünüyoruz. Her faaliyetimize çocukları da katarak, geleceği daha emin ellere bırakmak istiyoruz. Şehrimiz, yaban hayatı konusunda da müthiş çeşitliliğe sahip” dedi.

Kaynak: İHA