Lisede 'Gezi-Bilim-Yorum' Projesi

Kütahya Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesince Gezi-Bilim-Yorum” projesi kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi ile İstanbul’a gezi düzenlendiği bildirildi.

Lisede 'Gezi-Bilim-Yorum' Projesi
Okul Müdürü Mehmet Ali Anatoprak, Sanlab Simülasyon şirketi ile imzalanan protokol ve “Gezi-Bilim-Yorum” projesi çerçevesinde düzenledikleri gezilerin 3.’sünü Kocaeli Bilim Merkezine ve İstanbul’a gerçekleştirdiklerini söyledi.



Anatoprak, “9. Sınıflardan 10 öğrencinin katıldığı gezide ilk olarak ziyaret ettiğimiz Kocaeli Bilim Merkezinde öğrencilerimiz farklı bilimsel deneyleri gözlemleme ve uygulama fırsatı buldular. Ayrıca Müslüman Bilim Adamlarının yapmış oldukları çalışmaları tanıma imkanı elde ettiler. Daha sonra Gebze Teknik Üniversitesine geçildi. Burada Nanoteknoloji Enstitüsü ve Laboratuarlarının çalışmaları hakkında öğrencilerimize okulumuz 1998 yılı mezunu Nanoteknoloji Enstitüsü Öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr Mustafa Öztürk bilgi verdi. Üniversite ziyaretinin ardından TÜBİTAK Martek Serbest bölgesinde bulunan TÜBİTAK Gebze yerleşkesine geçildi. Burada Girişimci gençlere sağlanan kolaylıklar ve yapılan diğer çalışmalar hakkında Martek uzmanları tarafından öğrencilerimiz bilgilendirildi. Protokol ortağımız Sanlab Simulasyon Şirketinin merkezinde öğrencilerimize şirketin yaptığı çalışmalar ve Endüstri 4,0 hakkında bilgiler verildi.

Öğrencilerimiz burada Şirketin ürettiği ve ülkemizin tek yerli İş makineleri simülatörlerini kullanma fırsatı buldular. Gezimizin birinci gününü İstanbul Boğazında yaptığımız tekne turu ile sonlandırdık. Gezimizin ikinci gününde ise İstanbul Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısını ziyaret ettik. Gezimizi Rahmi Koç Müzesi ziyareti ile sonlandırdık. Gezi sayesinde öğrencilerimiz bilimin tarihsel gelişimini görme fırsatı buldular. Gezimize katılım gösteren ve destek veren idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA