Köy Okulunda 'Türkçe Ve Fen Sokağı' Kuruldu

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Bahçedere Köyü Ortaokulunda ‘Türkçe ve Fen Sokağı’ kuruldu.

Köy Okulunda 'Türkçe Ve Fen Sokağı' Kuruldu
Okul bünyesinde yapılan çalışmalarla öğrenciler farkına varmadan gizli öğrenme tekniği ile eğitim alırken, aynı zamanda da bilgi ve becerilerini geliştiriyorlar. Okulda görev yapan öğretmenler, derslerde öğrettikleri konuların öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak için duvar ve merdivenlerinden de yararlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, öğretmenlerin güzel bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Bugün ilçemizdeki eğitim kalitesinin ne kadar yükseldiğini gösteren çeşitli etkinliklerin açılışlarını yapıyoruz. Bahçedere Köyü Ortaokulunda Türkçe ve fen bilgisi öğretmenlerimiz tarafından ‘Türkçe ve Fen Sokağı’ kuruldu. Bu koridorun bir eğitim yuvasına dönüştürülmesi gerçekten çok önemli bir obje. Baktığımızda limon sandıklarından kütüphane kurulmuş. Çeşitli renkler ve görselliklerle süslenen Türkçe sokağında, günlük hayatta kullanılan yabancı kelimelerin Türkçe karşılığı duvarlara asılarak öğrencilerin Türkçe kelimeleri kullanmalarını amaçlanmış. Ünlü Türk yazarların, düşünürlerin ve araştırmacıların sözleri duvarlara nakşedilmiş. Ayrıca Fen sokağında, fen anlamında öğrencilerimizin dokunarak ve görerek okul içinde başarılı olmaları amaçlanmış. Burada insan vücudundan gezegenlere kadar her bilim dalı ince ayrıntılarla düşünülmüş. İki sokağı da çok beğendiğimi ifade ederken, başta Okul Müdürü Selim Eren olmak üzere iki öğretmen arkadaşımızı da gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Selim Eren ise, “Bu tür etkinlikler hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin şevkini artırdığı gibi bilgi, beceri ve okuma alışkanlığını da pekiştiriyor. Türkçe sokağımızda Türkçemizin yabancılaşmaması için çok önemli vurgular yapılmış. Güzel, farklı bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Açılışımıza katılan Milli Eğitim Müdürümüz Yavuz Beşkardeş’e, projeyi gerçekleştiren Fen Bilgisi Öğretmeni Asiye Öztürk, Türkçe Öğretmenimiz Serkan Bilici ve destek olan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA