Keskin'den DTSO Adaylarının Seçim Çalışmalarına Tepki

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Beyaz Liste 6. Grup Adayı Şerife Keskin, adayların hiçbir sembol, simge veya aksesuar kullanmadan seçim çalışmaları yürütmesi gerektiğini belirterek, “İlimizde ne yazık ki bu çalışmalar artık gösteri ve şova dönüşmüştür” dedi.

Keskin'den DTSO Adaylarının Seçim Çalışmalarına Tepki
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Beyaz Liste 6. Grup Adayı Şerife Keskin, 14 Nisan’da beyaz, yeşil, sarı, kırmızı ve turuncu listelerin yarışacağı seçimlere sayılı günler kala adayların kentte adeta şov yaptığını ileri sürdü. Sivil toplum kuruluşlarının siyasete açılan kapı olarak görüldüğünü savunun Keskin, bu anlayışla yaklaşan yöneticilerin ben odaklı çalışmaya başladıklarını söyledi.

Kentte birbirleriyle ve toplumla iletişim halinde olması gereken sivil toplum kuruluşlarının ne yazık ki gün geçtikçe dışa kapanık bir hal almaya başladığını anlatan Keskin, “Bu kuruluşlarımız bünyesine yeni katılımcıları almaktan imtina eder hale gelmişlerdir. Bunun sebebi ise STK’ların başında bulunan kişilerin kişi odaklı çalışmak istemesi ve üyeler üzerinde güç mekanizması oluşturmak istemeleridir. Sivil tolum kuruluşları ne yazık ki siyasete açılan kapı olarak görülmektedir ve bu anlayışla yaklaşan yöneticiler ben odaklı çalışmaya başlamışlardır” dedi.



“Toplum yararına faaliyetler azalmaya başladı”

Toplum yararına faaliyetlerin sayısının giderek azalmaya başladığını, anket odaklı projelerin hazırlandığını, hibe ve desteklerden faydalanılıp alınan desteklerin çok cüzi bir miktarının projelere harcanıp geri kalan kısmının ise nerelere harcandığı bilinmediğini iddia eden Keskin, şunları söyledi:

“Topluma gözle görünür elle dokunur çalışmaların sayısı yeterli değildir. Biz beyaz liste olarak, DTSO seçimlerinde hiçbir güç unsurundan destek almadan ve siyasete açılan kapı aralığı olarak düşünmeden hareket ediyoruz. Kendi sektörlerimizi en iyi şekilde temsil edip sektörel gelişime katkı sunmak için DTSO seçimlerine talip olduk. Seçimlerin şeffaf ve demokratik bir şekilde yapılmasından yanayız. Hiçbir sembol, simge veya aksesuar kullanmadan seçim çalışmalarını bir gösteri veya şova dönüştürmeden çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Çünkü bu bir siyasi parti seçimi değil sektörel bazlı temsiliyet seçimidir.”

Adayları, seçmenlerin aksesuarlarla değil sektörlerdeki başarılarla tanıması gerektiğini de anlatan Keskin, “İşin kolayına kaçmayıp hedef ve projelerimizi seçmenlerimize anlatmaktan yanayız. Seçilecek olacak olan imgeler, objeler, aksesuarlar değil sektörel temsili yete sahip bireyler olmalıdır. Beyaz liste olarak sektörel bazda seçmenlerin neler istediğinin analizlerini yapıp temsiliyete en uygun, adayları belirledik. Aday belirlemede aile nüfusuna veya başka unsurları esas almadık Bireysel bir çalışma değil ekip çalışması yürüttük. Başkan odaklı çalışmıyoruz. Ben değil biz olduk. Tavana değil tabana hitap ediyoruz. Seçimden seçime hatırlamak yerine sürekli ve seçmenleriyle koordineli çalışabilecek bir meclis hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA