İzmir'in Fethinin 937. Yıldönümü

İzmir'in fethinin 937. yıldönümü Selçuk'ta kutlandı.

Selçuk Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir'in fethinin 937. yıldönümü kutlamaları, Çakabey Kitap Günleri ve Çakabey’in İzmir'i Fethi paneliyle başladı.

İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün de aralarında bulunduğu birçok kurumun destekleriyle düzenlenen kutlamalar kapsamında İstasyon Meydanı ile Selçuk Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, kortej yürüyüşünün ardından yaptığı konuşmada, İzmir'in fetihinin Selçuk'ta kutlanmasından dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Törene katılan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Çakabey ve İzmir'in fethini anlatarak, şunları kaydetti:

"Çakabey öncü kahraman, bölgenin yiğit evladı, bir deniz fatihidir. Denizlerde hakim olan devletler her zaman güçlüdür. Çakabey bu açıdan önemli bir komutandır. İzmir'i bize hediye eden Çakabey'dir. Selçuk, İzmir bir vatan parçasıdır. Vatanın kalp atışlarının en güzel duyulduğu yerlerden bir tanesi İzmir'dir."

Kutlamalarda daha sonra Selçuk Efes Çakabey Fetih Kutlaması Okçuluk Yarışması yapıldı. Yarışmada ilk atışlar protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Programda, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çakabey" konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Kaynak: AA