Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Obezite Okulu Açıyor

Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, obeziteyle mücadele amacıyla bir okul açacaklarını belirtti.

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Obezite Okulu Açıyor
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge Obezite Okulunun 17 Nisan’da açılacağını ifade etti.

"Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır" diyen Bilge, "Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. Türkiye de Amerika’dan başlayarak Avrupa’ya yayılan kilo fazlalığı ve şişmanlık/obezite salgınının etkisi altındadır. Obezite sorununa sadece estetik yönden değil, sağlıklı yaşam penceresinden de bakılmalıdır. Kilo fazlalığı ve obezite bitmeyen bir korkudur. Estetik boyutu yanında yol açtığı sağlık sorunları da çok önemlidir. Obezite ömrü kısaltır. Hipertansiyon, şeker hastalığı, osteoartirit, safra kesesi taşı, koroner arter hastalığı, kolesterol yüksekliği, uyku bozuklukları, kanser gibi pek çok sağlık sorununda ya hazırlayıcı ya da kolaylaştırıcı etkendir. Sağlıklı yaşamın ana ilkelerinden birinin yeterli ve dengeli beslenme olduğunu unutmayın” şeklinde konuştu.



“Dalında uzman eğitimciler tarafından anlatılacak”

Okulun obezite sorunu yaşayan vatandaşlara bir çözüm yolu sunacağını aktaran Bilge, “Yasaksız bir diyetle kilolarımdan kurtulmam mümkün mü, sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenmek nedir, organik besinlerle sağlıklı beslenmek mümkün mü, kolesterol gerçekten beslenme kaynaklı mı, ideal kilo diye bir şey var mı, kilomu korumayı nasıl başarabilirim, zayıflama ilaçları işe yarıyor mu, egzersiz yapmak kilolarımdan kurtulmama ne kadar yardımcı olur, her kilolu insan tansiyon/şeker hastası olur mu’ gibi obeziteyle ilgili her türlü soru ve sorununuzun çözümü için 17 Nisan 2018 Salı günü Müdürlüğümüzde açılacak olan Obezite Okulumuzda uzmanlarımız katılımcılara yardımcı olacaklar. Ayrıca okulumuzda ‘obezite nedir, tedavi yolları ve cerrahisi, obezite ve egzersiz, zayıflama İlaçları, beslenme tedavi metotları’ ile ‘sağlıklı besin hazırlama pişirme teknikleri, beslenme yeme davranış değişikliği önemi ve metotları, diyet yemek tarifleri, besinlerin değişim listeleri, neyin yerine tüketilebilir, verilen kiloları koruma yolları’ konuları dalında uzman eğitimciler tarafından anlatılacaktır” ifadeleriyle vatandaşları ücretsiz olarak hizmet alabilecekleri okul açılışına davet etti.

17 Nisanda başlayacak olan eğitimler için ön kayıtlar 15 Mart 2018 tarihinde başlayacağı bildirilirken 18-65 yaş arası vatandaşlar Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi, Av. Mail Büyük Erman Ek Hizmet Binası Diyet Polikliniği ve Odunpazarı Sağlıklı Hayat Merkezi Diyet Polikliniği’ne başvuru yapabilecek.
Kaynak: İHA