Çölyak Derneği Açıldı

Adıyaman Çölyak Derneği açılış toplantısında, Çölyak Hastalığı hakkında bilgilendirme yaptı.

Çölyak Derneği Açıldı
Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış toplantının açılış konuşmasını Adıyaman Çölyak Dernek Başkanı Salih Gültopluyan yaptı.

Salih Gültopluyan derneğin amaçlarından bahsederek, “Derneğimizin amacı yapacağımız çalışmalara çölyaklıların günlük sosyal hayatlarını kolaylaştırmak, çölyak hastalığı ve glutensiz beslenme konusunda kamuoyunu bilinçlendirmektir. Glutensiz yiyeceklerin üretimi ile ilgili olarak yerli üretim firmalarla çalışma yapmak ve Bakanlıklarla sosyal haklar konusunda görüşme yapmaktır. Çocuk, genç, yaşlı ayrımı yapmadan bugün Adıyaman’da yüzlerce safrada çölyak hastalarının sıkıntılar yaşadığını öğrendiğimde ilk aklıma gelen, ‘Benim bir belediyem var’ sloganıyla hayatımıza dokunmasını isterdim. Belediye Başkanımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Başkanımızı ve ilçe belediye başkanlarımızı yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Çocuk Gastroloji Doktoru Selim Dereci, Çocuk Endokrin Doktoru Semih Bolu, Diyetisyen Ahmet Demir ve Şanluurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Dogan ile Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım birer konuşma yaptı.
Kaynak: İHA