Antalya'da, Ücretsiz İnternet Hizmeti

Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Akıllı Kent Projesi ile dijital çağa adım atan Antalya'da, turizm, ulaştırma, sağlık, güvenlik, sosyal hayat ve belediye hizmetlerinde teknoloji dönemi başlıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, aşama aşama hayata geçirilen Akıllı Kent Projesi kapsamında sunulan ücretsiz internet hizmeti, Sarısu mesire alanı, Kadınlar Plajı, Konyaaltı Plajı, Cumhuriyet Meydanı, Kalekapısı, Kapalıyol, Yavuz Özcan Parkı ve Karaalioğlu Parkı'nda 2015'ten bu yana aktif olarak kullanılıyor.

Nisan ayında başlayacak bir sonraki aşamada ücretsiz internet hizmeti turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği tarihi yerler başta olmak üzere 19 ilçede 41 noktada hizmet verecek.

Havaalanı iç ve dış hatlar olmak üzere 2 noktada hizmet veren kioskların sayısı da 20'ye çıkarılacak.

Büyükşehir Belediyesinin web sayfasına erişim sağlayan, Antalya'yı tanıtan, kültürel etkinliklerin yayınlandığı videolar, fotoğraflar ve bilgiler içeren ekranlar Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak hizmet verecek.

Antalya'yı ilk kez ziyaret eden misafirler için de google altyapısı ile hazırlanan haritadan bilgi alabilecek.

Şehrin enerji tüketimine ciddi katkı sağlayacak akıllı aydınlatma ve sulama sistemleri de Akıllı Kent Projesi'nin önemli bir ayağı olacak.

Pilot bölge olarak seçilen Yavuz Özcan ve Serdengeçti Parkı'nda gün ışığının aydınlık seviyesine göre kendi ışığını artırıp azaltan sokak aydınlatmaları yer alacak.

Akıllı sulama sistemleri ile Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda bulunan parklar, bulvarlar ve refüjlerde toprağın nem durumu sensörler aracılığıyla analiz edilecek. Hava durumu tahmini ve toprağın güncel nem durumuna göre sulama zaman planı oluşturulacak. Sulama sistemlerinin merkezden yönetimi sağlanırken kullanılan su miktarı da kayıt altına alınacak. Böylece su israfının önüne geçilecek.

- Sağlık hizmetleri de akıllı hale geliyor

Kronik rahatsızlığı bulunan hastalar, görevli doktorlar tarafından online takip edilecek.

Hastaların evlerinde yapacağı şeker, tansiyon ve nabız ölçümleri düzenli olarak doktorların kontrolünde olacak. Ölçümlerde değerlerin yüksek çıkması durumunda vatandaşlar hastaneye gitmeden doktorlar hastaya ulaşıp ne yapması gerektiği konusunda bilgi verecek.

Hastanın kendini kötü hissetmesi ve acil bir durumla karşılaşması durumunda panik butonuyla 112 acil servise ulaşacak.

Tüm bu hizmetler ve daha fazlası Büyükşehir Belediyesi içerisine kurulacak Şehir Yönetim Merkezi'nden takip edilecek.

Kaynak: AA