Pazarcık'a 32 Milyon Liralık İçme Suyu Yatırımı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Pazarcık ilçesinde 32 milyon liralık içme suyu şebeke yenilemesi ve isale hattı temeli düzenlenen törenle atıldı.

Pazarcık'a 32 Milyon Liralık İçme Suyu Yatırımı
Törende konuşan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, şehir şebekesinin çok eski olmasından dolayı ihtiyaca cevap vermediğini ve bundan dolayı da baştan sona yenileme yapılması için start verildiğini belirterek, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere KASKİ yetkililerine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’da konuşmasında, Helete’den kaynağından Pazarcık’a içme suyu getireceklerini vurgulayarak, Pazarcık’ın 50 veya 100 yıllık içme suyu problemini ortadan kaldırmak maksadıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yüzde 60’lara ulaşan kayıp-kaçak su kaybının önüne geçmek için yeni isale hattı çekeceklerini belirten Başkan Erkoç, en son 42 yıl önce değiştirilen şehrin içme suyu şebekesini 32 milyon liralık bütçe ayırarak yenileyeceklerini kaydetti.

İçişleri Komisyonu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celaleddin Güvenç ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın konuşmalarının ardından kurdele kesilerek topluca butona basılarak içme suyu isale hattı çalışmalarına başlandı.
Kaynak: İHA