Sağlık Bölümü Öğrencilerinden Örnek Davranış

Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları proje kapsamında yaşlı vatandaşları evlerinde hem ziyaret etti hem de sağlık taramasından geçirdi.

Ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyeni ve hemşire yardımcılığı bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, ziyaretlerde yaşlı vatandaşlara tansiyon, şeker ölçümü, ağız bakımı ve birçok konuda da bilgilendirme yaptı.

Okul müdürü Abdullah Turunç, yaptığı açıklamada, topluma destek olmak için öğrencilerle birlikte "Anadolu Meslek, Topluma Destek" projesini geliştirdiklerini söyledi.

Farkındalık oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Turunç, şunları kaydetti:

"Amacımız Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi bünyesinde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının içerisindeki evde bakım hizmetleriyle birlikte öğrencilerimizle ev gezileri düzenleyip ihtiyaç sahipleri ve yaşlı olan vatandaşlarımıza yardımcı olmak, onların tansiyonlarını ölçmek, ilaç kontrollerini yaparak ufak bir sağlık taramasından geçirmek. Evde bakım hizmetiyle beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve öğrencilerimizi buluşturarak öğrencilerimizin tecrübe kazanmalarını sağlamak. Öğrencilerimiz bu şekilde hem hayata hazırlanmış olacaklar hem de yaşlı insanlarımızın yalnız olmadıklarını hissettirmenin derdindeyiz. Bu programlara dönüşümlü olarak 15 öğrencimizle katılıyoruz. Şu an sadece ilçe merkezimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine gitmeye çalışıyoruz. İlerleyen dönemlerde projelerimizi biraz daha geliştirip daha uzak mahallelerdeki yaşlılarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz."

Öğrencilerden Özge Salmanoğlu ise, amaçlarının yaşlı vatandaşlara birebir yardımda bulunarak, onların kullandığı ilaçları kontrol etmek ve onların yalnız kalmadıklarını benimsetmek olduğunu ifade etti.

Eda Nur da, yaşlı vatandaşlara sağlık konusunda bilgiler vererek onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA