'Okul- Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli' Protokolü

Rize Valiliği, Rize Ticaret Borsası (RTB) ile Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (RMTAL) arasında "Okul- Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli" protokolü imzalandı.

Rize Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, protokolün amacının büro yönetimi, sekreterlik, pazarlama, perakende, muhasebe, finansman, bilişim, halkla ilişkiler organizasyon ve iletişim alanlarında okulun eğitsel, sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi ile işletmelerin ihtiyaç duyulan nitelikli elaman yetiştirilmesi olduğu ifade edildi.

İşletmelerin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğrencilere eğitim vererek onların sorunlarına çözüm bulmak istendiği vurgulanan açıklamada görüşlerine yer verilen RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en önemli problemleri arasında gelen işletmelerdeki ara eleman eksikliğine çözüm bulmamız şart. Bu sorunun çözümü için bu protokolün önemi büyük. Okullarımızda nitelikli yetişen öğrenciler özellikle çay sektöründe yaşanan ara eleman eksikliğinin giderilmesini sağlayacaktır. Borsa olarak geçmişten günümüze kadar okullarımıza destek veriyorduk. Bu desteği protokolle resmileştirmiş olduk. Bizler ilimizin yetişmiş evlatlarını burada değerlendirmek istiyoruz. Bu protokolle yetişmiş elemanların büyük şehirlere göç etmelerini engellemiş olacağız."

Erdoğan, Türkiye'nin en önemli eksiğinin yetişmiş ara eleman olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA