Ladik'te 'Yerel Buluşmalar' Toplantıları

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Yerel Buluşmalar" toplantıları kapsamında esnafla bir araya geldi.

Başkan Özbalcı, Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirdiği toplantıda, göreve süresince yaptığı ve bu yıl planlanan çalışmaları anlattı.

İlçe için önemli bir yatırım olacak güneş enerjisi santrali projesine değinen Özbalcı, santral kurulumu için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan onay aldıklarını söyledi.

Santrali hibe ile yaptırmaya çalışacaklarını belirten Özbalcı, olmazsa belediye olarak gerçekleştireceklerini kaydetti.

Özbalcı, Tarihi Ladik Saat Kulesi'nin çanının çalındığı yönünde söylentiler bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Tarihi eserlerimizi korumak, bakımını yapmak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak bizim sorumluluğumuzdur. Bu kapsamda dönemin Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, saatin aksayan mekanizmasını yaptırmak için Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile görüşmüş. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi saatin yapımını üstlenip 70 bin liraya ihale etti. Ayasofya Müzesindeki saatleri de yapan saat ustası Ahmet Bey ile anlaşmışlar. Saatimizin yapımına başlayan usta rahatsızlığı sebebiyle işine ara verdi. Şimdi de terör saldırısı sonucu asker olan oğlu yaralandı, onunla ilgileniyor. Saatimizin mekanizması burada. Akrep, yelkovan ve tabelası yapılıp gelecek. Çan ise belediyede bulunuyor."

Toplantıya, belediye meclis üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA