Öğrenciler, Çocuk İstismarına Tiyatro Oyunuyla Tepki Gösterdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Hizmet Kulübü öğrencileri, çocuk istismarlarına dikkat çekmek amacıyla tiyatro gösterisi sundu, basın açıklaması yaptı.

Ulu Cami Meydanı'nda bir araya gelen öğrenciler, çocuk istismarına tepki amacıyla "Çocuk susar sen susma" sloganıyla tiyatro gösterisi sundu.

Basın açıklamasını okuyan öğrencilerden Kübra Taşkın, geleceğin teminatı olan çocuklara uzanan her kirli elin, içlerinde derin bir yara bıraktığını söyledi.

İstismarda bulunan kişilerin hak ettikleri cezayı almalarını istediklerini belirten Taşkın, şöyle konuştu:

"Bugün cennet kokulu evlatlarımızla iki kelime konuşmayan, dertleriyle ilgilenmeyi yalnızca cebine harçlığını koyarak okula yollamak zanneden, biraz ses çıkardığında eline tableti ve telefonu vererek başından gönderen ebeveynlerin oluşturduğu bir topluma dönüşüyoruz. Bu durum, çocuğun susmaya ve içine kapanmaya iterken bizleri de apaçık bir felakete sürüklemektedir."

Cinsel istismar sonrası çocuklarda kalıcı psikolojik, ruhsal ve bedensel rahatsızlıkların meydana geldiğinin bilimsel olarak ispatlandığını aktaran Taşkın, yetkililerin bu konuda gerekli tedbirleri almasını istedi.

Kaynak: AA