MÜSİAD Bayburt Şubesi'nden Afrin'e Yardım

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bayburt Şubesi, Afrin'de ihtiyaç sahibi kişilere gıda ve insani yardım malzemesi yardımında bulundu.

MÜSİAD Bayburt Şube Başkanı Erdal Şentürk, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin öteden beri mazlum ve mağdurlar için güvenilir bir liman olduğunu söyledi.

MÜSİAD Bayburt Şubesi olarak Zeytin Dali Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerince PYD/PKK'dan temizlenen Afrin'deki vatandaşlara çeşitli yardımlar ulaştırdıklarını belirten Şentürk, "Afrin'in özgürlüğüne kavuşmasıyla bizlerde oradaki halkın en acil ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz gıda ve insani yardım malzemeleriyle yola çıktık. Bu kapsamda 2 tır un, 300 ailelik battaniye, giysi ve çeşitli insani yardım malzemelerini üyelerimizle bölgeye giderek oradaki insanlara ulaştırdık." dedi.

Şentürk, yardım malzemelerini Afrin'e ulaştırmak üzere Bayburt'tan yola çıktıktan sonra Gaziantep'te Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile de görüştüklerini ifade ederek, "Gaziantep'e ulaştığımızda o sırada kentte olan Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek'e bizlerin Afrin'e yardım malzemesi götürdüğümüz bilgisi verilmiş. Başbakan Yardımcımız da bunun üzerine konvoyumuzun yanına gelerek bizleri tebrik ederek Afrin'e uğurladı. MÜSİAD Bayburt Şubesi olarak bir kez daha Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek'e teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yardım malzemelerinin bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sırasında Afrin operasyonunu yöneten Korgeneral İsmail Metin Temel'in kendilerine yardımcı olduğunu anlatan Şentürk, "Bayburtlu iş adamlarının bölgeye insani yardım malzemesi getirdiği bilgisini alan ve kendiside Bayburtlu olan komutanımız İsmail Metin Temel'de bizlerle görüştü. Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen bu operasyonda Bayburtluların da insani yardımda bulunmasının kendisini memnun ettiğini bizlerle paylaştı. Bizde böylesi başarılı bir operasyonu başarılı bir şekilde yönettiği için tüm Bayburtlular adına kendisine teşekkür ettik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA