Libya'daki 149 Nijeryalı Göçmen Gönüllü Olarak Ülkesine Döndü

Avrupa'ya göç etmek isteyen 149 Nijeryalı göçmenin, Libya'dan gönüllü olarak ülkesine döndüğü bildirildi.

Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) Koordinatörü Alhaji Yakubu Süleyman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 149 Nijeryalı göçmenin gönüllü olarak Libya'dan döndüğünü belirtti.

Süleyman, Nijerya'da halkın ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli doğal kaynağa sahip olduğunu, bu kaynaklardan faydalanmak için herkesin farklı seçeneği bulunduğunu kaydetti.

NEMA tarafından yayımlanan rapora göre, son bir yılda yaklaşık 7 bin Nijeryalı göçmen gönüllü olarak Libya'dan ülkelerine dönmüştü.

Yaklaşık 186 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da halk, devam eden ekonomik kriz ve yolsuzluklar nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkenin kuzeydoğusunda faaliyet gösteren Boko Haram örgütü ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar da milyonlarca Nijeryalının evlerini terk etmek zorunda kalmasına yol açıyor.

Avrupa'ya gitmek için Libya üzerinden Sahra Çölü ve Akdeniz'i geçmeye çalışan göçmenlerin bazıları, insan kaçakçılarının eline düşüyor, çölde ya da denizde hayatını kaybediyor.

Kaynak: AA