Havza'da Afrin Şehitleri İçin Fidan Dikildi

Havza'da, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olanlar için fidan dikildi.

Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünce Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Afrin şehitleri için 46 fidan, toprakla buluşturuldu.

Okulun yanındaki boş alana dikilen fidanların yanına Afrin şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu plaketler konuldu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bu coğrafyada bulunmanın bedelinin ağır olduğunu belirterek, "Bizi bu topraklardan atmak isteyenlere bu millet her zaman gereken cevabı vermiştir, bundan sonra da verecektir. Afrin'de şehit olan yiğitlerimizin isimlerini taşıyan fidanlarımız toprakla buluşacak. Bu yiğitlerden ikisi Havzalı kardeşlerimiz. Tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak da vatan için gözlerini kırpmadan şehadete koşan şehitlerin aziz hatırasını yaşatmak için fidan diktiklerini söyledi.

Okul müdürü Muhsin Yıldız ise Ormancılık Haftası kapsamında Afrin şehitleri anısına fidan diktiklerini anlatarak, "Şehitlerimizin her bir gencecik bir fidandı. Onların adını taşıyan fidanları toprakla buluşturuyoruz." diye konuştu.

İlçe Müftüsü İlyas Akyazı tarafından şehitler için dua edildikten sonra fidanların dikimi gerçekleştirildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA