Gördes Konulu Resim Ve Şiir Yarışması Düzenleniyor

Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale gelen şiir ve resim yarışmasının bu yıl 5’incisi düzenleniyor.

Gördes Konulu Resim Ve Şiir Yarışması Düzenleniyor
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale gelen şiir ve resim yarışmasının resim dalında yapılacak yarışmaya İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri; şiir yarışmasına ise Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri katılabilecek. Yarışma, Gördes ve mahallelerinde ikamet eden öğrencileri ve gurbette okuyan Gördesli öğrencileri kapsıyor.

Gördes ilçesinde ikamet eden yarışmacılar; resim ve şiirlerini okul müdürlüklerine teslim edecek. Gördes ilçesi dışında ikamet eden Gördesli yarışmacılar ise eserlerini kapalı zarfla Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği yazışma adresine son başvuru tarihinden önce ulaşacak şekilde posta yada kargo ile gönderecek. Son başvuru tarihi 24 Nisan 2018 olarak belirlenen yarışmada her kategorinin birincisine LCD televizyon, ikincisine çeyrek altın, üçüncüsüne ise gram altın hediye edilecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ertekin, “Her yıl geleneksel olarak yaptığımız yarışmamızın bu yıl 5.sini düzenliyoruz. Yarışmamızın amacı Gördes’in sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmak, Gördes’in dünü, bugünü ve yarınına ilişkin duygu ve düşüncelerini eğitim-öğretim ortamına yansıtmak, geçmiş kültürel değerlerle yeni kültürel değerler arasında bağ kurmaktır. Resim ve şiire meraklı olan tüm öğrencilerimizin yarışmaya katılmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA