Ecco Türkiye, Avrupa'daki Ülkeler Arasında En Çok Büyüyen Ülke Oldu

Dünyanın en büyük deri ve ayakkabı üreticilerinden ECCO, 2017 yılındaki zorlu perakende ortamına rağmen bugüne kadarki en iyi finansal sonucu elde ederek, Türkiye’deki brüt karını yüzde 47 artırdığını açıkladı. Şirket, 2018 yılında da yatırımlarına tüm hızıyla devam edecek.

Ecco Türkiye, Avrupa'daki Ülkeler Arasında En Çok Büyüyen Ülke Oldu


Dünyanın en büyük deri ve ayakkabı üreticilerinden, ECCO 2017 yılı finansal sonuçlarını düzenlediği toplantıyla açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki 10’uncu mağazasını açan şirket, zorlu perakende ortamına rağmen 2017 yılını en iyi finansal sonucu elde ederek kapattığını belirtti.



2017 perakende sektörünü değerlendiren şirketin Türkiye Genel Müdürü Deniz Necati Erda, “ECCO Türkiye olarak Avrupa’daki tüm şirket mağazaları içinde en çok büyüyen ülke olduk. 2016 oldukça zor bir yıldı ancak 2017’de bunu hızla telafi ettik ve istediğimiz rakamlara ulaştık. Özellikle 2017’nin son periyodu ve 2018’de turist sayısının da artışıyla bizim de satış rakamlarımızda artış oldu. Bunun yanında artık ayakkabı modası hızla değişiyor. Özellikle şehirli, sporsever müşterilerimizle birlikte outdoor segmentinde önemli bir büyüme kaydettik. Ayakkabı üretiminde kullandığımız yüksek teknoloji ile daha konforlu ayakkabı üreterek bu konforu ünlü tasarımcılarımızın tasarımlarıyla birleştirerek şık ayakkabılara dönüştürüyoruz” dedi.



Yapılan bilgilendirmede; şirket 2017 yılında, geleneksel perakende ve e-ticaret sektörü yüzde 21 büyürken, e-ticaretin tek başına yüzde 47 büyüdüğü şirkette büyümenin büyük kısmı Asya’dan geldi. 2017 yılı sonunda Asya Pasifik, grubun net gelirinin yüzde 35’ini oluştururken, Amerika Birleşik Devletleri yüzde 22, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) yüzde 43 oranında gelir oluşturdu.

Dijital dünyadaki hızlı gelişim e-ticaret endüstrisindeki gelişmeleri de değerlendiren Erda, “Dijital dünyadaki hızlı gelişim perakende sektörünü önemli bir değişime zorluyor. Biz de şirket olarak hem dünyada hem de Türkiye’de e-ticaret konusunda önemli bir ivme yakaladık” dedi.

Şirketin dünyada 2017 yılı vergi öncesi karının 1 milyar 276 milyon euroluk bir ciro ile 184 milyona ulaştığını belirten Erda, “ECCO’nun dünyada vergi öncesi karı 2016 yılında 170 milyon euroydu. Karşılaştırılabilir döviz kurlarında bu yüzde 10’luk bir artışa eşittir. Türkiye’de de benzer bir ivme ile geçen yıl brüt karımız yüzde 47 büyümüştür. Hızla değişen bir ortamda başarıyı sürdürmenin, uzun vadeli iş stratejilerinin uygulanmasında hız ve kararlılığın önemli olduğunu bilmek gereklidir” ifadelerini kullandı.

Şirketin Türkiye’ye girdiği 2014 yılında, müşterilerinin yüzde 55’i erkek yüzde 45’i kadınken şu anda bu oranın yüzde 43 erkek, yüzde 57 kadın olduğu kaydedildi. Ayrıca, önümüzdeki beş yıl içerisinde Türkiye’de 25 mağazaya ulaşmayı hedefleyen şirket, 2018 yılında cirosunun yüzde 8’ini e-ticaretten elde etmeyi hedefliyor.
Kaynak: İHA