DALKO Tesislerini Yeniledi, Dalyan Kanalı Temizliği İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) tesislerindeki yenileme çalışmalarında sona gelindi. Tesislerdeki yeniliklerin yanı sıra Dalyan Kanalı’nın temizlik çalışmalarına hız verildiği belirtildi.

DALKO Tesislerini Yeniledi, Dalyan Kanalı Temizliği İçin Çalışmalarını Sürdürüyor
Kooperatifin balık işleme, tel örme, yumurta işleme bölümü, tamirhane ve marangoz atölyesinde restorasyon çalışması yapıldı. Tesisin yumurta işleme bölümüne kalorifer sistemi kuruldu. Soğuk hava depoları ise tamamen yenilendi.

1971 yılında kurulan 47’nci yılındaki yarım asırlık kooperatif tesislerinde yapılan yenileme çalışmaları ve kanal temizliği ile ilgili DALKO Başkanı Arif Yalılı, Dalyan Kanalı’na sahip çıkmak istediklerinin altını çizerek, kendi personelleri ile kanalda dip temizliğine başladıklarını söyledi.



Yalılı; “Kooperatifte olması gerekenleri yapıyoruz. Üzerimize düşeni yapmamız gerektiği inancındayım. Yıllardır Dalyan Kanalı’nın dip temizliği ve genel temizliği içimde bir uhdedir. Kendi imkanlarımız ve dalgıçlarımız ile bir ucundan başlamış olduk. Bu kanalın dip temizliği için çalışmalara devam edeceğiz. Her gün bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kanalın dibinde bu güne kadar biriken aklınıza gelen ne varsa, araba lastiğinden tutun birçok kalıntı var. Bunları temizlemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Amacımız kurumun yaşaması”

Gıda üretilen tesislerin hijyenik olması gerektiğine değinen Yalılı; “Kooperatif merkezimizde olması gerekenleri yapıyoruz. Teknelerin yanaştığı yerlerin daha sağlam olması için. Gelen misafirlerimizi de zor durumda bırakmamak adına yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. Biz burada kooperatifin ortakları adına hizmet ediyoruz. Sonuç itibari ile tümüyle devletin malı, yaptığımız her güzel şey bu ülkemiz, devletimiz için. Bu kurumda 70’in üzerinde personel çalışıyor. Emekli olan personelin yerine birilerini alıyor istihdam sağlıyoruz. Tek amacımız bu kurumun yaşaması, üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA