AK Parti Elazığ Milletvekili Serdar, Keban'da

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Elazığ'ın Keban ilçesinde incelemelerde bulundu.

Serdar, Keban ilçesinde partisinin ilçe teşkilatına yaptığı ziyarette, Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını çerçevesinde yaptığı bir operasyon olduğunu, başka bir ülkenin toprak bütünlüğüne halel getirme gibi düşüncesinin bulunmadığını söyledi.

Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını ifade eden Serdar, şöyle konuştu:

"Şu an Afrin kuşatılmış durumda, terör örgütü PKK, PYD unsuru buradan kaçmak zorunda kalmıştır. Yapılması gereken şey oradaki idari yapının tesisi anlamında stabil bir ortam oluşturma, kısa bir sürede bir belediye hizmetlerine kavuşturmak. Türkiye Cumhuriyeti olarak görevimizi yapacağız. Türkiye bildiği doğrultudan devam edecektir. Uluslararası kuruluşların küresel aktörlerin bölgede tesis edemediği barışı tesis etme konusunda elinde geleni yapacaktır. Toplumsal dünya barışının sağlanması, mazlum milletlerin mağduriyetlerin giderilmesi, uluslararası dengeden hukukun tesisi anlamında Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olarak elinden geleni yapacaktır."

Serdar, daha sonra Keban Kaymakamı Hayrettin Baskını ve Belediye Başkanı Fethiye Atlı'yı makamında ziyaret ederek, Keban Öğretmenevinde düzenlenen ilçe koordinasyon toplantısına katıldı.

Kaynak: AA