Afrin Şehidi Binbaşı Dunca'nın Vasiyeti KKTC'de Yerine Getirilecek

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu: 'Ülkenin huzuru için canını feda eden kahraman şehidimizin vasiyeti bizim için önemlidir. Üzerimize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Afrin'de şehit düşen Piyade Binbaşı Mithat Dunca'nın Kıbrıs’la ilgili vasiyetini yerine getireceklerini bildirdi.

Bakan Ataoğlu, şehit Piyade Binbaşı Mithat Dunca’nın, eşine ve kızına “Kıbrıs tatillerini ertelememeleri" yönündeki vasiyetiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Şehidin vasiyetinin gerçekleşmesi adına gerekli çalışmayı başlattıklarını ifade eden Ataoğlu, şehidin aileyle irtibata geçip onları uygun bir zamanda KKTC'de ağırlamaya hazır olduklarını ileteceklerini vurguladı.

Ataoğlu, Türk askerinin gece gündüz demeden çetin koşullarda teröristlere karşı mücadele verdiğini belirterek, "Ülkenin huzuru için canını feda eden kahraman şehidimizin vasiyeti bizim için önemlidir. Üzerimize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda 15 Mart'ta yaralanan ve tedavi gördüğü Hatay Devlet Hastanesinde 17 Mart'ta şehit düşen Piyade Binbaşı Mithat Dunca'nın Kıbrıs’la ilgili vasiyeti ortaya çıkmıştı.

Şehit Binbaşı Dunca, ailesine şehit düşerse "planlarını ertelememelerini, Kıbrıs turlarını mutlaka yapmalarını" vasiyet etmişti.

Kaynak: AA