Usta Yönetmen Kaplanoğlu, Öğrencilerle Buluştu

Ünlü yönetmen ve Senarist Semih Kaplanoğlu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Usta Yönetmen Kaplanoğlu, Öğrencilerle Buluştu
Buğday filmi ile Türkiye’de ve yurtdışında birçok ödül alan Yönetmen Semih Kaplanoğlu, İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrencilere deneyimlerini aktardı. Başarılı bir anlatım için insanın iç dünyasını dışa vuracak bir anlatıma yönelmesi gerektiğinin altını çizen Kaplanoğlu, “Sinemayla kurduğum ilişkinin temelinde şiir var. İnsanlar tarihte olup bitenlere şiirle karşılık vermişler. Bu gelenek acaba sinemada nasıl bir karşılık bulacak diye düşünüp hareket etmedim ama zamanla film yapma, hikâye kurma gibi olayların şiirden kaynaklandığını fark ettim” dedi.

Buğday filminin hazırlık ve çekim aşamalarını anlatan Kaplanoğlu, Filmin yapımına başlamadan önce filmin çekileceği mekânları ziyaret ettiğini, filmin senaryo ve yapım sürecinin üç yıl sürdüğünü söyledi.

Her filmin hikâyesinin kendi yapım sürecini meydana getirdiğini belirten Kaplanoğlu, bu süreçte öğrenilmesi gereken en önemli şeyin sabır olduğunu vurgulayarak öğrencilere film çekme hayaliniz varsa bunu koruyun, sabredin ve vazgeçmeyin önerilerinde bulundu.

Soru-cevap şeklinde ilerleyen söyleşi sonunda usta yönetmene İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ayhan tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA