Prof. Dr. Şimşirgil, 'Çanakkale'den Afrin'e' Konusunu Anlattı

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü münasebetiyle Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Şimşirgil, 'Çanakkale'den Afrin'e' Konusunu Anlattı
Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Merkezi’nde gündüz öğrenci ve öğretmenlere, akşam ise Akşehir Kültür Merkezinde ilçe protokolü ve vatandaşlara verilen konferansta; ‘Çanakkale’den Afrin’e’ konusu anlatıldı.

Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihi ve günümüzdeki etkileri ile Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bilgilerin verildiği konferansta, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Çanakkale Zaferi’ndeki milli mücadele ruhunu, Çanakkale’yi geçemeyen iç ve dış mihrakların darbelerle ve çeşitli olaylarla günümüzde de Türkiye’yi nasıl bölmek ve parçalamak istediğine değindi. Artık Türkiye’nin dünyada söz sahibi ve lider bir ülke konumunda olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Şimşirgil, Türkiye’nin yeniden dirilişinin düşmanlarımıza korku saldığını anlattı.

Konferansın sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e etkinlik sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından bir plaket takdim edildi. Akşehir Kültür Merkezi’ndeki konferansa; İlçe Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İlçe Protokolü, bazı kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA