Palandöken'de Nevruz Yoğunluğu

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı için Erzurum'a gelen İranlı turistler, Palandöken Kayak Merkezinde gönüllerince eğleniyor.

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı için Erzurum'a gelen İranlı turistler, Palandöken Kayak Merkezinde gönüllerince eğleniyor.

Palandöken Dağındaki bir otelde akşam canlı müzik eşliğinde eğlenen İranlı turistler, gün içerisinde de konakladıkları otelin pistinde kayak yapıyor.

Birçok ülkede coşkuyla kutlanan ve bazı ülkelerde yeni yıl anlamına gelen Nevruz Bayramı'nı kutlamak için kente gelen turistler, burada çeşitli aktivitelerle karşılaşıyor.

İranlı turistlerden Babek Mazhar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile olarak Nevruz Bayramı'nı kutlamak için kente geldiklerini söyledi.

Mazhar, bayram dolayısıyla İran'daki 15 günlük resmi tatili değerlendirmek için yurt dışına çıktıklarını belirterek, "Biz buraya aile olarak 8 kişi geldik ve genelde her yıl arka arkaya Nevruz Bayramı'nı kutlamak için geliyoruz. Kar kalitesi çok güzel ve gönlümüzce eğleniyoruz." dedi.

Mart ayında kayak yapmanın ayrıcalıklı olduğunu ifade eden Mazhar, şöyle konuştu:

"Kaldığımız otelin yetkilileri güler yüzlü ve kar kalitesi çok güzel. Mart ayında birçok yerde kar yok ama biz burada kayak yapıyoruz. İran'da kar var ama 15 günlük tatilde biz tercihimizi buradan yana kullanıyoruz. Çünkü bütün seneyi İran'da geçiriyoruz ve orada kayak yapıyoruz. Bu yüzden 15 günlük tatili de başka ülkede geçirmek için buraya geliyoruz."

Mazhar, Nevruz Bayramı nedeniyle İran'dan Türkiye'ye turlar düzenlendiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz kendi aracımızla geldik ancak birçok aile buraya turlarla geliyor. Tam sayısını bilmiyorum ama otel bayağı doldu. Burada her şey çok güzel Türkiye turist konusunda müthiş bir yer. Birçok ülkeyi gezdim ama Türkiye'de aldığım servisi dünyanın hiçbir yerinde hatta Avrupa'da bile alamıyorum. Bizlere olan ilgi ve alaka çok güzel."
Kaynak: AA