Minik Öğrencilerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Rize'de 4-6 yaş arası Kur'an kursu öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere destek vermek için kendi aralarında biriktirdikleri parayı gönderdi.

Kalkandere İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturulan 4-6 yaş grubu Kur-an kursu 12 öğrencileri, İlçe Müftüsü Özkan Çelik ve İl Müftüsü İsmail Yalçın eşliğinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

Öğrenciler, Mehmetçiğe destek için kendi aralarında biriktirdikleri para kumbarasını Mehmetçik Vakfına bağışlanmak üzere Vali Bektaş'a teslim etti.

Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türk milleti tarih boyunca 7'den 70'e birlik ve beraberlik içinde yaşamıştır. Bu birlik ve beraberliğimizin en büyük örneklerini Çanakkale Zaferi ve Milli Mücadele esnasında bütün dünyaya gösterdik. Vatanın bölünmez bütünlüğü için liselerde öğrenim gören öğrencilerimiz cepheye koşmuş ve maalesef bazı liselerimiz o yıllarda hiç mezun verememişlerdir. Bugün de aynı ruhtan ilham alan çocuklarımız Mehmetçiğe destek olabilmek için kendi aralarında oluşturdukları kumbara ile yüreklerini ortaya koymuştur. Bu çok anlamlı bir bağış."

Kaynak: AA