Midyat'ta Üniversite Öğrencileri Arasında Münazara Yarışması

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ile Midyat Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri arasında münazara yarışması yapıldı.

Bir otelde düzenlenen münazara yarışmasının finalinde, çocuk gelişimi 2. sınıf öğrencileri ile sosyal hizmetler 2. sınıf öğrencileri karşı karşıya geldi.

MYO Müdürü Tarık Demir, açılışta yaptığı konuşmada, Artuklu Üniversite Rektörlüğüne böyle bir faaliyeti gündeme getirmesinden dolayı teşekkür etti.

Birimler arasında bilimsel münazaralar yapılmasının önemine değinen Demir, "İletişimin gücünü anlamak bakımından münazara çok önemlidir. İnsanın konuşabilmesi, insanın meramını anlatabilmesi, derdini söylemesi, düşündüklerini dile getirmesi, kendisi gibi düşünmeyenlerle konuşmayı öğrenmesi çok önemli bir kültürdür. Konuşan insanlardan korkmayalım. Çünkü konuşmak insanın içini dökmesi, onun dürüstlüğünden ve samimiyetinden kaynaklanıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan münazarada, sosyal hizmetler ekibi "Üniversite Öğrenimi Bütün Lise Mezunlarına Sağlanmalıdır" tezini savunurken, çocuk gelişimi ekibi ise "Üniversite Öğrenimi Bütün Lise Mezunlarına Sağlanmamalıdır" karşı tezini savundu.

Yarışmada, sosyal hizmetler sınıfı 256,25 puanla birinci oldu.

Kaynak: AA